Foto: weheartit
DRAGE naše cure! Odlučili smo odgovoriti na vaše brojne zahtjeve i ponoviti recept za crvene baršunaste kolačiće naše frendice Irene, koji vas je osvojio prošle godine. Dobar tek!
60 grama maslaca (ne margarina) bez soli - na sobnoj temperaturi
150 grama šećera
1 jaje
1 velika žlica kakaa u prahu, bez dodanog šećera
2 velike žlice crvene boje za hranu (npr. Dr. Oetker red food colouring)
pola male žličice vanilija ekstrakta
120 ml kiselog mlijeka
150 grama glatkog brašna
pola male žličice bikarbonat sode
1 i pol mala žličica bijelog octa
Sastojci za bijelu glazuru:
300 grama šećera u prahu
50 grama maslaca bez soli - na sobnoj temperaturi
125 grama Philadelphia sira
Postupak:
Tijesto:
1. Zagrij pećnicu na 170 stupnjeva
2. Stavi maslac i šećer u zdjelu i mikserom izmiješaj sve dok ne dobiješ laganu smjesu. Smjesa mora biti bjelkasta izgledati kao oblak. Zatim namjesti mikser na visoku brzinu, polako dodaj jaje i istuci dok se sve ne izmiješa!
3. U posebnu zdjelu, umiješaj kakao, crvenu boju i vanilija ekstrakt sve dok ne dobiješ tamnu, gustu smjesu. Dodaj to smjesi broj 1 i miješaj dok se sve ne stopi.
4. Smanji mikser na manju brzinu i dodaj pola količine kiselog mlijeka. Dobro istuci smjesu te dodaj pola količine brašna, dok se sve lijepo ne izmiješa.