Predstavljamo najpoznatije superžene svijeta: Upoznajte Ariannu Huffington

ARIANNA HUFFINGTON predsjednica je i glavna urednica Huffington Post Media grupe, politička komentatorica, kolumnistica i autorica 13 knjiga. Ona je česta gošća na popularnim televizijskim showovima poput "Real Timea" s Billom Maherom i "This Week" s Christiane Amanpour jer njeno se mišljenje traži i cijeni. 2003. godine kandidirala se kao nezavisni kandidat za guvernera Kalifornije.

U svibnju 2005. godine pokrenula je The Huffington Post - jedan od najčitanijih i najrespektabilnijih internetskih portala na svijetu, no šest godina nakon njegova osnivanja prodala ga je AOLU-u za više od 300 milijuna dolara, koje su joj isplatili u gotovini i 15 milijuna koji su kompenzirani u dionicama.

Tako je Arianna postala glavna urednica AOL-ovog sadržaja u cijelosti (Engadgeta, AOL Musica, Patch Media i StyleLista), a nagađa se da imaju 117 milijuna jedinstvenih posjetitelja mjesečno u SAD-u i 270 milijuna posjetitelja diljem svijeta.

Rani život i karijera


Huffington je rođena u Ateni, u Grčkoj 15. srpnja 1950. godine, a u dobi od 16 godina preselila se u Veliku Britaniju.

Diplomirala je ekonomiju na Sveučilištu Girton na Cambridgeu, a jedno je vrijeme čak bila i predsjednica debatskog kluba. 1971. godine započela je vezu s Bernardom Levinom (poznatim novinarom), koji ju je potaknuo da počne pisati knjige. U dobi od 30 godina Arianna je poželjela osnovati vlastitu obitelj, ali Levin je odbio uploviti u bračne vode, a potomstvo je bilo nešto što nije imao u skorijem planu. Huffington, iako još uvijek zaljubljena, 1980. godine odlučila je napustiti Bernarda i odseliti se u New York.

Huffington je bila optužena za plagiranje svoje knjige "Maria Callas", no 1981. godine spor je riješen isplatom nepoznatog iznosa novca Geraldu Fitzgeraldu, tužitelju i autoru biografije Marie Callas.

Lydia Gasman, profesorica povijesti na Sveučilištu Virginia, tvrdi da je Arianna u biografiji Pabla Picassa "Picasso: Creator and Destroyer", ukrala 20 godina njenog rada, no odlučila je odustati od tužbe.

Privatni život

Michaela Huffingtona, svog sad već bivšeg muža, upoznala je 1985. na partyju kojeg je priredila Anne Getty, a od njega se razvela 1997. godine, nakon 11 godina braka. Njen je bivši suprug poznati naftni magnat, a odnedavno i deklarirani biseksualac. S njim ima i dvije kćerke - Christinu Sophiu i Isabellu Dianu.

Kad biste ju pitali koji je njen savjet za uspjeh, odgovorila bi vam sljedeće: "Spavajte više. Možemo odspavati naš put k povećanoj produktivnosti, sreći i pametnijem donošenju odluka".

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.