Prijatelji s povlasticama? Znanstvenici kažu da je to jako loša ideja!

Foto: Screenshot Youtube 

ZNAMO, u filmovima se čini tako cool, zar ne? No, vratimo li se na trenutak u stvarnost i razmislimo li iskreno - za koliko prijatelja s povlasticama koje poznaješ možeš reći da funkcioniraju savršeno? Tu i tamo se dogodi situacija kao u filmu s Milom Kunis i Justinom Timberlakeom, ali u većini slučajeva priča završi sa slomljenim srcem. Najčešće ženskim.
 
Profesorica Kendra Knight sa Sveučilišta DePaul provela je istraživanje na 25 parova koji su bili u takvom odnosu i shvatila u čemu je problem.
 
Odnos počinje opušteno, ležerno, a dvoje ljudi se dogovori kako će se odnos bazirati samo na seksu. Tako krene, ali već nakon nekoliko puta se putanja odnosa mijenja. Muškarac ostaje pri svojem, ali žena se najčešće zaljubljuje i počne planirati kako će natjerati i muškarca da počne osjećati nešto.
 
Umjesto da se odnos nastavi bazirati na iskrenosti, žena laže da je i dalje bez osjećaja, a muškarac najčešće nema pojma što se događa. S vremenom osjećaji postaju sve jači, a žena sve jače zamjera muškarcu to što se nije zaljubio.
 
I tu nastaje glavni problem - iako se par često na početku dogovori da će pričati, ako se nešto promijeni, obje strane svjesno i proračunato šute. Muškarac šuti, jer ne želi komplicirati odnos, a žena šuti, jer se boji da će ispasti luda, ako prizna da se zaljubila.
 
Tada muškarac jednostavno prekida odnos i traži neku jednostavniju ženu. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.