Prijateljske lekcije naučene u dvadesetima

Foto: Screenshot Youtube

OSIM što u svojim dvadesetima učimo puno toga o ljubavi, naučile smo dosta toga i o prijateljstvu.

1. Srednja škola ne traje vječno
 
A nekad davno si mislila kako ćeš ostati dobra s cijelom ženskom ekipom iz srednje, no životna je istina da te s većinom nije uspjela zadržati ni ljubav prema šopingu, "Seks i gradu" i palačinkama.
 
2. Nove prijateljice nalaze se u wc-u
 
Zašto tražiti nova prijateljstva na faksu, kad je sve što trebaš par pića i odlazak u klupski wc, kako bi sklopila njih deset.
 
3. Fakultetska prijateljstva
 
Kao ni ova prethodna, ni ova ne traju dugo, jer s razlogom postoje riječi "prijatelj" i "kolega". A kolege s kojima piješ kavu u pauzama predavanja nisu prijatelji.
 
4. Oni ne moraju uvijek biti na prvom mjestu...
 
Iako su nam govorili kako prijatelji moraju biti na prvom mjestu, u ovim godinama često naglo oglušimo. "Sisters before misters" postaje "see ya, sisters", kad u naš život uleti par snažnih bicepsa. I sve ćemo mi prvih par mjeseci češće izostajati sa ženskih druženja, a zatim se vratiti na ono kako je bilo nekad. Dobro, ne baš sve. Neke će morati tražiti nove prijateljice.
 
5. ... osim ako si single
 
Onda se tvoj život vrti oko tvojih prijatelja i ne možeš zamisliti život bez njih.
 
6. Ne morate se čuti svaki dan da bi bili dobri
 
U dvadesetima shvaćamo da nije nimalo cool imati prijatelje besposličare, jer će oni ili biti ljubomorni na tebe ili te vuči na dno. A kad radite, imate i manje vremena. Govorimo o puno manje vremena, ali to nipošto ne znači da više ne možete biti prijatelji. To znači samo malo veći telefonski račun.
 
7. Prijateljstva su moguća i na poslu
 
U tvom uredu postoje "otrovni" prijatelji, ali i oni koji nisu zainteresirani za spletke i tračanje ostalih. Uz to, s njima provodiš gotovo 87 posto svog vremena, a  s obzirom da radite u istoj industriji, vrlo je vjerojatno da ćete imati puno tema za razgovor te da ćete oni ponekad bolje razumjeti od ostalih. Zašto ne?
 
8. Život s njima nije idiličan
 
Ako su vam se putevi spojili u zajedničkom stanu, vrlo brzo shvaćaš da to nije život kakav je prikazan u seriji "Prijatelji", jer tijekom zajedničkih druženja nisi imala priliku vidjeti njihove navike od doma.
 
9. Putovanja
 
Kad smo već kod iritantnih navika, one će isplivati na površinu i za vrijeme zajedničkih putovanja. "Ja ću se prva otuširati", "Zašto prvo idemo tamo?", "Ja bi se samo šetala" i još 1001 slična izjava. Tako se idila i uzbuđenje vrlo brzo pretvaraju u horor film, jer ih već nakon 24 sata želiš ubiti. Također, vrlo je vjerojatno da super cool ljude koje si upoznala na nekom putovanju više nikad nećeš čut, jer su ti tada trebali, a sada više ne trebaju, jer si se vratila u stvarnost. I starim prijateljima.
 
10. Polu-prijateljstva su besmislena
 
Anita s faksa je ok za izlaske, ali njoj se sigurno nećeš povjeriti o problemima s dečkom. Ali, u ime dobrih izlazaka, popit ćeš s njom jednu kavu tjedno. A onda negdje na sredini dvadesetih shvatiš sljedeće - i ta jedna kava tjedno je čisti gubitak vremena, a ti imaš pametnijeg posla. I više ti nije žao Aniti to reći u facu.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.