Pun ormar, a ništa za obući: Najveće zamke high-street dućana

Foto: Shutterstock, Ilustracija Index, River Island, Screenshot Video

ORMAR ti se raspada, no nemaš što obući za razgovor za posao? Hodaš u pohabanom kaputu, ali zato imaš 10 neonskih topića u stilu devedesetih? Ovo je članak za tebe!

Porast high-street dućana koji nam za male novce nude najnovije trendove doveo nas je do stalnih shopping pohoda, ali i velikih problema kada su naši zatrpani ormari i upitan sadržaj garderobe u pitanju.

Ovo su najčešće zamke kupovanja u high-street dućanima:

Nesparene kombinacije

Uloviš li se često kako izgovaraš: "Samo 30 kuna? Pa to ću kupiti makar nosila za spavanje!", vrijeme je da se osvijestiš i prestaneš bacati novac u vjetar. Za tih 30 kuna možeš pojesti pizzu s frendicom, popiti 3 kave s dragim ili kupiti kartu za muzej. To su iskustva u kojima ćeš sigurno više uživati od majice u kojoj ćeš možda jednom spavati. Poštuj zlatno pravilo - kupuj samo stvari koje ćeš stvarno nositi!

Prepun ormar

U shopping ćeš ići još mnogo puta, ali sumnjamo da ćeš uskoro kupovati novi ormar ili se seliti u novi stan. Po sezoni ne kupuj više od 3 komada koji za 6 mjeseci sigurno više neće biti u modi.

Krivi broj

Dva broja prevelika haljina? Nema veze, otići ćeš kod šnajderice! Premale hlače? Baš planiraš smršaviti...Kad odeš kod šnajderice na kraju ćeš dobiti cijenu za koju si mogla kupiti i haljinu koja ti pristaje, a kad i ako smršaviš - te hlače više neće biti u modi, a možda ti i kroj neće pristajati. Kupuj samo odjeću koja ti pristaje kao salivena!

Loša kvaliteta

Moramo li spominjati upitnu kvalitetu odjeće koja košta tridesetak kuna? Po niskim cijenama svakako se isplate kupovati pomodni komadi, no kupuješ li nešto konkretno, svakako dobro prouči kako je sašiveno i od kojeg je materijala.

Nemaš kaput, imaš 100 topića

Ovo je velika zamka u koju većina žena često upada. U shoppingu ćemo potrošiti i veću svotu novca te ponosno istaknuti kako smo za tu lovu kupile hrpu stvari. Naravno, uglavnom će se raditi o krpicama poput majica, suknji i haljinica dok će nam za kaput, čizme ili blejzer biti previše dati istu svotu novca. Dobro razmisli prije odlaska u shopping i na rasprodajama radije ulaži u komade poput cipela, dobre torbe, balonera, kaputa i blejzera.

Krojevi koji ti ne stoje

High-street dućani puni su odjeće koja je upravo u trendu, no to ne znači da moraš kupiti sve što vidiš. U hlačama koje ti izvrsno stoje a nisu u trendu sigurno ćeš bolje izgledati nego u hlačicama s resicama koje nikako ne idu na tvoju građu. U shoppingu uvijek budi pametna!