Slatke riječi koje želimo čuti češće

AKO muškarci išta trebaju naučiti o nama, onda su to fraze koje će nas učiniti sretnima. Popularni Homer Simpson jednom je rekao "Kad je riječ o komplimentima, žene su proždrljiva, krvožedna čudovišta koja uvijek žele još... I još... I još..." i nije bio daleko od istine. Slijedi top pet izraza koje žene vole čuti:

Lijepa si

Muškarci vole dijeliti komplimente na početku budući da su još uvijek u fazi osvajanja i udvaranja. No nakon što nas osvoje, komplimenti ostaju samo u našim sjećanjima, ali ne zato što više ne misle da smo lijepe već zato što vjeruju kako smo mi svjesne činjenice da im se sviđamo, jer u protivnom, vrlo vjerojatno, ni ne bi bili s nama. Čak i kad nam kosa izgleda kao ona u Meduze, odnosno kad nam frizura liči na zmije koje nakaradno strše s glave, mi želimo da nam kažu kako su to najljepše zmijice koje su ikada vidjeli.

Pretvorio sam se u uho

Muškarci ponekad slušaju očima, a u rijetkim prilikama i ušima. Kad im krenemo pričati o nečem važnom, svjesne smo činjenice da će čuti otprilike 15 posto od izrečenog. Bilo bi divno kad bi nas samo poslušali, bili stvarno zainteresirani za naš problem i ne nudili rješenje za nešto što nam ne treba.

Žao mi je što se zbog mene tako osjećaš

Ovakvom nam se rečenicom na lijep način ispričavaju i daju do znanja da im je žao zbog načina na koji su nas tretirali. Budući da su ovakve izjave prava rijetkost, cijenit ćemo ih, a možda i posebno nagraditi.

Čime te mogu oraspoložiti?

Ovo je mala izjava kojom se mogu postići veliki rezultati. S vremena na vrijeme želimo znati kako im je naša sreća bitnija od njihove.

Ponosan sam na tebe

Radi se o jednom od najboljih komplimenata i fraza ohrabrenja koje nam mogu ponuditi. Izreći nam to u trenutku kad napokon skužimo kako ispeći grah bez da zagorimo posudu ili u trenutku kad smo pozvane na razgovor za posao nakon 50-ak poslanih zamolbi, značit će nam i više od izjave ljubavi.

Hvala što si napravila X, to mi je puno značilo

Možda nam često kažu "hvala", ali se rijetko dogodi da nam specificiraju zbog čega su nam točno i zašto zahvalni. Usto, na taj nam način daju do znanja što cijene i što im je važno, pa nas drugi puta za uslugu neće morati ni zamoliti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.