Smoothie u blenderu

Foto: Vervita

ZA MNOGE od nas jutro znači rano ustajanje koje uz sve obaveze često uključuje žurbu na posao ili na neki važan sastanak. Ipak, uz sve to, kako bi pravilno funkcionirali cijeli dan, potrebno je napraviti nešto za doručak, a da po mogućnosti bude lagano, ukusno, brzo gotovo i prije svega-zdravo.

Odličan izbor za to su ukusni frapei od zelenog lisnatog povrća i voća, pod nazivom "green smoothie" ili zeleni kašasti sok.

Zeleni kašasti sok je lagan i zdrav zbog brojnih vitamina i minerala koje u sebi sadržava, a zavoljeti će ga svi članovi obitelji. Osim toga, ovaj sok je gotov za samo 5 minuta što mu daje dodatnu prednost.

Zašto zeleni kašati sokovi?


Odgovor se krije u klorofilu koji je sastavni dio svake biljke. Naime, klorofil iz svježeg povrća i voća ima mnogo više antioksidansa, vlakana, minerala, vitamina za razliku od namirnica koje su kuhane jer visoka temperatura uništava veći dio hranjivih sastojaka.

Voće i povrće nije lako sažvakati, a osim toga, zbog specifičnog okusa, teško je pojesti puno povrća. Još jedna pozitivna strana miksanja sirovog voća i povrća u blenderu je ta da se može "prikriti" miris zelenog lisnatog povrća voćem što je zaista bolje i lakše rješenje.

Uz svakodnevnu konzumaciju svježeg smoothia poboljšat ćete izgled kože tako da će postati nježnija i mekša, a kosa vidljivo zdrava i sjajna.

Ako imate problema s viškom kilograma, ostavite se dijeta te krenite s prirodnim mršavljenjem pomoću svježih kašastih sokova.

Uzimanjem smoothia prije posla ili škole poboljšat ćete pamćenje, pojačati koncentraciju i bistrinu uma, a vaš dan i dan vaših najmilijih će proći ispunjeno s puno više energije.

Pssst! Naša preporuka su Vervita blenderi. U njihovom prodajno-izložbenom prostoru možete već danas isprobati raznorazne zdrave kombinacije namirnica koje njihovi proizvodi pretvaraju u prefine smoothie! Više o njihovim fantastilnim proizvodima saznajte i na Vervita Facebook stranici


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.