Što učiniti nakon neuspješno obavljenog razgovora za posao

PROŠAO je odličan dan u potrazi za novim poslom - potencijalni je poslodavac pročitao tvoj životopis i odlučio te pozvati na razgovor. Nakon što si čula detalje i nakon razgovora krenula kući, postala si gotovo sigurna da će odabrati baš tebe. Dva dana kasnije - obavještavaju te da su zaposlili drugog kandidata. Kako ne bi očajavala, slijedi ovih nekoliko koraka kako bi svoju tužnu situaciju okrenula za 180 stupnjeva:

Razmišljanje

Nakon što je prošlo nekoliko dana, probaj se prisjetiti cijelog događaja i zapitati se zašto te nisu odabrali. Je li poslodavac tražio vještine koje ti nisi imala ili misliš da nisi bila dovoljno samopouzdana tijekom razgovora? Zapiši stvari za koje misliš da nisi odradila najbolje kako bi sljedeći put prošla bolje.

Dosljednost

Iako ih se vjerojatno ne želiš više ni sjetiti, kontaktiraj svoje poslodavce nakon 2-3 tjedna te im se zahvali na ukazanoj prilici i zamoli da te imaju u vidu u slučaju otvaranja novih radnih mjesta. Tako ćeš im dati do znanja da si zrela osoba i da još uvijek želiš raditi za tu tvrtku.

Objašnjenje

Ako te je intervjuirao sam direktor, vjerojatno je da ti neće reći zašto nisi odabrana, no ako je razgovor obavljen putem posrednika, ni u kojem se slučaju nemoj libiti ispitati cijelu situaciju. Kako god da bilo - uvijek je dobro znati pravi razlog jer ćeš jedino tako znati poraditi na sebi i svojim vještinama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.