Tijesto za tart s kojim ne možeš pogriješiti

Foto: 123 rs

SVI vole fini tart, no ako misliš da je ovaj popularni desert teško napraviti - varaš se. Donosimo recept za tijesto s kojim ne možeš pogriješiti, a punjenje odaberi prema želji. Pri izradi tijesta važno je samo da maslac nije rastopljen i da voda nije topla.

Sastojci:

- 150 grama brašna
- 2 žlice šećera
- 1 žumanjak
- žličica ledene vode
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- prstohvat soli
- 8 žlica maslaca narezanog na kockice

Priprema:

1. Na očišćenu radnu plohu ili u veliku zdjelu stavi brašno, šećer i prstohvat soli te dodaj žumanjak i ekstrakt vanilije.

2. Mijesi prstima nekoliko minuta i polako dodaj žlicu vode koja mora biti jako hladna.

3. Mijesi tijesto dok ne dobiješ ravnomjernu smjesu, a zatim je oblikuj u kuglu, stavi u zdjelu i prekrij plastičnom folijom.

4. Pusti da odstoji 25-30 minuta u hladnjaku.

5. Izvadi iz hladnjaka i razvaljaj na plohi a zatim pažljivo stavi u lim za pečenje tarta.

6. Vilicom izbuši nekoliko rupa kako se tijesto ne bi napuhnulo

7. Peci u pećnici 15 minuta na 175 stupnjeva. Tijesto se ne smije predugo peći jer će biti pretvrdo.

8. Napuni punjenjem po želji i ukrasi.

Psst! Jedan od super jednostavnih načina da brzo napuniš tart je mješavina tučenog vrhnja i pudinga od vanilije na što možeš naslagati voće poput banana, jagoda i malina te na sve dodati šlag. Prije posluživanja, neka se sve dobro ohladi u hladnjaku.

 

 

 

 


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.