Tri najčešće pogreške koje ponavljamo prilikom pranja rublja

RAZLIKA između obojenog i bijelog rublja, materijala od kojeg je odjeća napravljena pa sve do odabira dobrog deterdženta i omekšivača nimalo ne olakšava posao nijednoj ženi. Nije nam se jednom dogodilo da se u bijeli veš koje smo stavile na 95 stupnjeva potkrade jedna crna čarapa koja mu podari onaj "divni" sivi ton. Ponekad je za nezgode s odjećom kriva naša nepažnja, no ponekad je krivo naše neznanje. Donosimo popis od 3 najčešće pogreške koje smo sklone ponavljati:

Trpanje previše veša u perilicu

Pranje rublja samo je jedan od dnevnih zadataka koje moramo raditi gotovo svakodnevno pa često pokušavamo uštedjeti na vremenu trpajući što više veša u jednu turu pranja. No kad perilica bude pretrpana, odjeća ne može biti dovoljno dobro isprana ni prljavština temeljito uklonjena.

Prevelike doze deterdženta

Pogrešno je misliti da će više deterdženta bolje očistiti našu odjeću. Ostaci praška nakupljaju se u vlaknima tkanine te joj ne dozvoljavaju da diše. To se ne može toliko primijetiti na pamučnoj tkanini jer je ona sama po sebi prozračna, ali će ti zato sintetičke tkanine pokazati da si pretjerala.

Prevelike doze omekšivača

Sve mi obožavamo meku i mirišljavu odjeću, no previše omekšivača na njoj će stvoriti masni film koji na stvarima poput ručnika smanjuje mogućnost upijanja.