Udri brigu na veselje: Pet jednostavnih koraka do pozitivnih promjena

ŽIVJETI život punim plućima nije moguće prepustimo li se brigama koje zaokupljaju naše misli. Otpuštanje briga nije lako, ali život s većim mirom i entuzijazmom donosi slobodu tvojim živcima, a sloboda je, baš kao i ljubav, vrijedna truda! Za tebe smo odabrali nekoliko savjeta koji će ti pomoći da iz negativnog izvučeš pozitivno. Možda ti se na prvi pogled čini jednostavnim, ali ovo nije plan koji ćeš moći realizirati preko noći. Bit će potrebni tjedni, možda čak i mjeseci kako bi prestala brinuti oko nepotrebnih stvari. Imaj strpljenja i drži se ovih pet koraka:

Prvi korak

Vježbaj pažljivo slušanje, ali ovaj put sebe same. Da, možda neće biti ugodno, možda neće biti ni lako, ali je nužno potrebno. Slušaj, procjenjuj i analiziraj vlastite riječi - saznaj što točno zadržavaš u sebi, a što točno izlazi van na vidjelo.

Drugi korak

Vježbaj iskrenost sa samom sobom. Postavi si pitanja poput: "Vjerujem li doista ono što pričam o sebi, onoj osobi, ovoj situaciji ili samo blebećem kako bih se riješila negativnosti u koju zapravo niti ne vjerujem?"

Treći korak

Počni govoriti stvari suprotne od onih koje govoriš inače. Možda ti se to čini lažnim ili ciničnim, ali vjeruj nam na riječ - ovo stvarno ima smisla. Osjetit ćeš promjene na bolje i iznenaditi samu sebe.

Četvrti korak

Počni voditi dnevnik rezultata uspjeha i neuspjeha. Pažljivo zapisuj koje su ti se promjene događale tijekom provođenja ovog plana. Vidjet ćeš koliko je zapravo bilo lako prigrliti pozitivan životni stav i koliko se lako odmaknuti od tereta briga.

Peti korak

Vježbaj pridavanje pozitivne karakteristike svakoj osobi i situaciji svakoga dana. Stvar je odluke kako ćeš procjenjivati ljude i situacije, no budeš li se držala ovog koraka shvatit ćeš koliko ćeš biti sretnija i ispunjenija ljubavlju. Bez brige, nećeš zavaravati samu sebe i žmiriti na realnost. Stvar je u tome da ćeš shvatiti da uistinu postoji nešto pozitivno u negativnom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.