Za prste polizati: Tri brza i ukusna deserta

SVI se možemo složiti da je doručak najvažniji obrok u danu, no desert je ono čemu se neizmjerno veselimo. No s obzirom na to da nemamo vremena kuhati tri različita obroka na dan, još manje nam ostaje za pripremu ukusnih deserata. Portal Refinery 29 predložio je tri recepta koji za pripremu zahtijevaju minimum vremena. Sa samo nekoliko osnovnih sastojaka i malo samopouzdanja, pripremit ćeš desert "za prste polizati":

Kolač od jagoda

Sastojci:

Gotov biskvit koji ćete pomoću čaša izrezati u krugove
Pola litre sladoleda od vanilije
2 zdjelice svježih jagoda

Postupak:

Biskvit izrežite u kolutiće. Jagode izrežite na manje komadiće te ih pomiješajte sa sladoledom od vanilije. Kao alternativa ti može poslužiti već gotovi sladoled od jagoda, no napominjemo kako okus nije ni približno dobar kao miks sladoleda od vanilije i svježih jagoda.
Na okrugli komadić biskvita nanesi kuglicu smjese te ju poklopi s drugim okruglim komadićem kako bi dobila nešto nalik sendviču.

Slatke kokice



Sastojci:

Jedan paketić kokica za mikrovalnu pećnicu
Četvrtina maslaca
Smeđi šećer, količina - otprilike manja šalica za kavu ispunjena do vrha
Pola žlice sode bikarbone
Pola žlice morske soli

Postupak:

Na tavi zagrij maslac pa potom u njega umiješaj šećer. Smjesu cijelo vrijeme miješaj, a nakon što se počnu stvarati mjehurići dodaj i sodu bikarbonu. Kokice ispeci u mikrovalnoj, a nakon što budu gotove - karameliziranu smjesu izlij na njih te dobro promiješaj kako bi se ravnomjerno rasporedila. Serviraj u velikoj zdjeli, a posoliti možeš po želji.


Čokoladne kuglice


Sastojci:

Jedna veća šalica čokoladnog čipsa
Jedna šalica tamne čokolade
Jedna šalica mliječne čokolade
Jedan sirni namaz
Šećer
Nadjev po izboru (kako prah, šarene mrvice, sitno rezani bademi i sl.)

Postupak:

Pomiješaj sirni namaz sa šećerom. U međuvremenu na štednjaku rastopi sve tri vrste čokolade koje smo naveli, a kad smjesa bude gotova, pomiješaj ju sa sirnim namazom i šećerom. Pazi da grudica bude što je manje moguće. Čokoladnu smjesu stavi u frižider na 30-ak minuta kako bi se stisnula i ohladila. Po radnoj plohi rasporedi željeni nadjev, prstima oblikuj male kuglice pa ih potom uvaljaj u mrvice ili kakao prah.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.