Zanimljiva rješenja: Savjeti za uljepšavanje studentskih soba

POČETAK listopada označava i početak akademske godine te selidbu mnogih studenata iz udobnosti roditeljskih domova u studentske. Sljedeći savjeti pomoći će ti u dekoriranju i pretvaranju sive bezlične sobe u tvoju malu oazu.

Zastori

Za većinu ljudi zastori predstavljaju samo ukras koji visi iznad prozora, ali studentsku sobu mogu vrlo vješto personalizirati. Zastorima možeš i pregraditi svoj krevet (ili polovicu sobe) i osigurati si privatnost.

Zidovi

Tvoj maleni radni stol na početku izgleda kao idealno mjesto za odlaganje svih skripti i zadaća (i hrane iz menze), ali ubrzo ćeš se izgubiti u moru papira i smeća. Rješenje možeš pronaći u metalnoj ploči (ili povoljnijoj  verziji : veliki hamer papir) koju ćeš objesiti na zid i na koju ćeš magnetima pričvršćivati sve obaveze i fotografije. Time ćeš dobiti na organiziranosti i slobodnom prostoru radnog stola, a i zidovi će izgledati ljepše uz koju fotografiju.

Svjetlost

Slaba osvijetljenost koja dolazi iz jedne ružne plafonjere, specijalnost je studentskih domova. Lijepa lampa kraj kreveta ili na radnom stolu učinit će bitnu razliku u tvojoj sobi- osvijetlit će cijeli prostor i dati mu dozu šarma.

Ormar

Dvije-tri police koje se nazivaju ormarom predstavljaju problem većini djevojaka. Kako bi se bolje organizirala i spriječila potpuni kaos, na vrata "wannabe" ormara postavi platnene vješalice s odjeljenjima u koje možeš stavljati obuću ili nakit, a odjeću razvrstaj na ljetnu i zimsku te, ovisno o sezoni, drži dio odjeće koje nećeš nositi u kovčegu ispod kreveta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.