Zanovijetate li i vi?

Foto: HB

ZANOVIJETANJE nikada ne upali, a naši nam vjerni dečki pomažu objasniti zašto...

Nikada nije dobro vrijeme ni mjesto za zanovijetanje, ni za ženu, ni za frajera, pa čak ni za dijete. I ne postoji niti jedan opravdani razlog zbog čega bi to netko činio, osim ako taj netko doista nema snažnu želju da ljudima oko sebe ide na živce. Ali čini se da ponekad svi pomalo zanovijetamo, zar ne?
 
Obično su najveća zanovijetala one cure (slučajno su to najčešće cure) koje ne znaju efektivno tražiti ono što žele. Iako u svakome od nas čuči malo zanovijetalo, važno je da nam zanovijetanje ne prijeđe u naviku i da se naučimo nositi sa svime što nam život nosi. A evo što frajeri kažu o ovoj ružnoj navici!
 
Zanovijetanje je verbalno zlostavljanje
 
"Zanovijetanje jednoglasno uništava naš ponos i ego i razbija krhku srž naše muževnosti. Zanovijetanje urušava našu muževnost koju ponosno uvijek nosimo sa sobom. Svaki normalni muškarac teži tome da udovoljava svojoj ženi i da od strane svoje partnerice nailazi na odobravanje i podršku, a zanovijetanje ima upravo suprotan efekt! Takvim prigovaranjem indicirate nečiju beskorisnost, neučinkovitost, sramotu i sve ostale osobine koje nisu ništa manje ponižavajuće."
 
Zanovijetalo ne dopušta mogućnost da bude u krivu
 
"Ako bi u nekim situacijama zanovijetanje i bilo dozvoljeno, ono mora imati opravdani razlog. Nedopustivo je paradiranje uokolo tražeći krivca i iznoseći stvari oko kojih se uopće nema smisla raspravljati. Zanovijetanje zatvara mogućnost dijaloga i implicira da je zanovijetalo uvijek u pravu. Čak i da zanovijetalo je u pravu, retorika je apsolutno pogrešna i nedozvoljena i umanjuje stvarnu vrijednost argumenata. Ako se nešto može popraviti, uvijek se može razumno razgovarati o tome i doista nema potrebe za takvim načinom "komuniciranja".

Zanovijetanje budi neugodne uspomene
 
"Najgore od svega je kada se tijekom rasprave na nos nabijaju pogreške iz prošlosti. To će jednosatnu raspravu pretvoriti u trosatno držanje prodika. Nijedan muškarac neće htjeti sa ženom raspravljati o lošim događajima koje ona izvlači iz naftalina, a niti će imati energije za još jednu borbu s vjetrenjačama. Žene moraju shvatiti da i greške čine jedan odnos i vezu, kao što mi frajeri moramo shvatiti da neke velike pogreške nije lako zaboraviti. I shvaćamo to pa doista nema potrebe za ispaljivanjem uvijek istih argumenata kad god se sjetite!"
 
Zanovijetanje je loše za naše uši
 
"Mnoge žene često imaju tendenciju da se izražavaju u piskutavim, glasnim tonovima visoke frekvencije, dok prigovaraju o nečemu, a to je automatski signal nama muškarcima da se prebacimo na hvatanje nižih frekvencija. U očajničkom pokušaju da se povede rasprava o svim povrijeđenim pravima, osjećajima i željama, žena će izgubiti obzir za ton kojim govori i prije ili kasnije će početi zanovijetati. Mi se u takvim situacijama obično povlačimo i šutimo kako bismo izbjegli daljnju vrisku i dreku. Znate, niste vi jedine koje znaju inicirati tihu misu kada nastupe problemi."
 
Izvor: Cosmopolitan
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.