Želiš da šef primijeti tvoj trud? Ovo su navike koje moraš usvojiti!

Foto: Mohito

IMAŠ velike planove za svoju karijeru? Želiš promaknuće? Dokaži se!

1. Uvijek dođi ranije
 
Znamo koliko je teško ustat se ujutro, ali želiš bolje uvjete, zar ne? Onda ti ne bi trebalo biti teško, svako jutro doći na posao nešto ranije nego uobičajeno. Kao prvo, tako ti se neće događati da posao nosiš doma svaku večer i da osjećaš veliku nervozu tijekom dana, jer neke stvari jednostavno ne stižeš, a šef će svakako primijetiti takav trud.
 
2. Preuzmi inicijativu
 
Kad ti se dodijeli neki zadatak, pokušaj u njega uložiti više napora, od onog koji ti je dovoljan da posao samo obaviš. Šefovi su uvijek impresionirani zaposlenicima koji rade više od onoga što se od njih očekuje.
 
3. Pomogni drugima
 
Ako si u mogućnosti izgraditi dobar i iskren odnos sa svojim kolegama, to neće proći nezapaženo kod glavnih i odgovornih. Sve su to znakovi samopouzdanja, povjerenja u druge, timskog rada i suradničkog vodstva.
 
4. Makni se od negativnih ljudi
 
Mislimo na one koji obožavaju tračati i kreirati uredsku politiku. To je grupica onih koji više vole pričati, nego raditi, ali žele samo najbolje za sebe. Čak i ako se ne slažeš s njihovim mišljenjem, ali sudjeluješ u razgovoru, riskiraš stvaranje negativne slike o sebi, jer takvi ljudi obožavaju stvarati kaos na radnom mjestu, što će šef sigurno primijetiti.
 
5. Postavljaj pitanja
 
Kad si na sastanku, nemoj se bojati nešto reći, predložiti ili pitati, dokle god se radi o inteligentnim i primjerenim komentarima i pitanjima. Šefovi žele da njihovi zaposlenici budu u interakciji s njima. Također, neka on vidi da sve pratiš i zapisuješ, jer tako će znati da ti neće morati ponavljati dogovorene stvari.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.