Želiš li napredovati na poslu pripazi na svoj rječnik

Foto: Glamour

POŠTAPALICE i interne fore zvuče super kad si u društvu bliskih frendica, no želiš li napredovati na poslu, pripazi na dojam kojeg ostavljaš. Na poslovnim sastancima važno je zvučati profesionalno i obrazovano, baš kao i u razgovoru sa šefom ili nadređenim kolegama pa ti savjetujemo da, barem dok si na poslu, pripaziš na sljedeće stvari.

1. Nemoj psovati

Nije problem ako ti se psovka omakne kada ti se kompjuter naglo ugasi i izbriše sve na čemu si radila proteklih sat vremena, no u razgovoru sa šefom, partnerima i kolegama psovke su strogo zabranjene.

2. Prestani govoriti u umanjenicama


Mnoge žene često koriste umanjenice, no budi sigurna kako tvom šefu to neće biti nimalo simpatično. Spisiće, olovkice i kompjuterčiće ostavi za kavu s frendicama.

3. Smanji doživljaj s naglaskom

Ne kažemo kako potpuno moraš izbaciti svoj naglasak, no "lokalne poštapalice" i skraćenice koje dolaze s njim na poslu izbjegavaj pod svaku cijenu, pogotovo na važnim sastancima.

4. Zapamti osnove

Za tvoj posao možda nije važno da se izražavaš književnim hrvatskim jezikom, no ako govoriš "jel" umjesto "jer" te ne razlikuješ "č" od "ć", potrudi se da naučiš barem osnove.

5. Pripazi na mailove koje šalješ

Način na koji komuniciraš s klijentima i suradnicima iznimno je važan pa uvijek pripazi da su tvoji mailovi jasni i gramatički točni. Tu ti mogu pomoći i programi za "spell check" na internetu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.