Žene otkrivaju: "Ženske šefice, ne hvala!"

Foto: Jones New York

ŠTO je gore od groznog muškog šefa? Ženski.

Barem tako otkrivaju istraživanja, prema kojima je čak 95 posto žena izjavilo da su imale problema sa šeficom. Takve žene češće pate od glavobolja, depresija, žgaravica i sličnih tegoba, a sve zbog stresa kojeg proživljavaju zbog nedostatka ženske solidarnosti na radnom mjestu.
 
Problem je u tome što su žene puno više natjecateljski raspoložene prema drugim ženama, a ne muškarcima. Još je veći problem ako se u bilo kojem trenutku i na bilo koji način počnu osjećati ugroženo pa takvim ponašanjem nastoje ugroziti tuđe ambicije, što je poznato kao "rješavanje konkurencije". Istraživanja su također pokazala da žene šefovi veće privilegije daju muškim radnicima, jer im je važnije da su uklope u njihovo okruženje.
 
Ekonomska situacija nije prigodna za davanje otkaza, zato je potrebno naći način kako s takvima izaći na kraj. Svađanje ne dolazi u obzir, a poslovni stručnjaci savjetuju da su ljubaznost i prijateljski nastup najpametnije rješenje, zahvaljujući kojem bi takva osoba mogla izgubiti želju za daljnjim napadima.
 
Zanima nas, jeste li već imale takva iskustva?

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.