Bajkovita hit serija "Once upon a time" od danas kreće na Fox Lifeu!

AKO ste ljubiteljica bajki, ali i dobre akcije i ljubavnih zavrzlama, imamo izvrsnu vijest za vas! Od danas se i na Fox Lifeu počinje prikazivati jedna od trenutno najpopularnijih američkih serija "Once upon a time". Radnja se isprepliće između davne prošlosti i sadašnjosti, a vrti oko gradića Storybrook u kojem su, ni ne znajući za to, "zapeli" likovi iz svih bajki, na koje je Zla kraljica jednom davno bacila svoj urok.

Prva epizoda ove uzbudljive serije prikazat će se večeras u 21.00, na kanalu Fox Life. Svakako bacite oko na seksi šerifa Grahama, kojeg glumi zgodni glumac Jaime Dornan.

Upoznajte neke od glavnih likova ovog popularnog serijala:


Mary Margaret / Snjeguljica (Ginnifer Goodwin)

Upoznajte Mary Margaret. Ona je dobrostiva i emotivna osnovnoškolska učiteljica u Storybrookeu u državi Maine. Iako naizgled neustrašiva, katkad se čini da skriva da je veoma usamljena. Među njezinim je učenicima i desetogodišnji Henry. Kada Mary Margaret prepozna Henryjevu osobnu nesreću, daje mu knjigu bajki s namjerom da u njega usadi nadu u gradu u kojem je nada često nedostižna. Henry guta priče u knjizi i postaje opsjednut idejom da knjiga opisuje stvarne likove i događaje.  Taj je jednostavni čin darivanja knjige pokrenuo lančanu reakciju koja će promijeniti Storybrooke i živote svih koji u njemu žive.

Emma Swan (Jennifer Morrison)

Emma Swan je 28-godišnja privatna detektivka iz Bostona u lovu na prekršitelje uvjetne slobode. Iako jaka i samopouzdana, još se ne osjeća dobro u svojoj koži.  Napuštena pri rođenju, odrasla je kod udomitelja. Naučila je oslanjati se samo na sebe ne dopuštajući da joj itko priđe dovoljno blizu da bi je mogao iznevjeriti.  Posebno joj je zadovoljstvo nasamariti zločince te ih dovući natrag u zatvor.
Zatrudnjela je s 18 godina, no znajući da nije u poziciji podizati dijete i želeći mu dati najbolju moguću priliku, odlučila ga je dati na posvajanje. No kada Henry, njezin sada desetogodišnji biološki sin, pobjegne od kuće i potraži je u Bostonu, Emma pristane odvesti ga natrag u Storybrooke.
Tijekom vožnje Henry joj ispriča naoko nevjerojatnu priču: svi su u Storybrookeu likovi iz bajke koje je zla kraljica zarobila u vremenu i koji se ne sjećaju tko su doista. Vjeruje da je Emma davno izgubljena kći Snjeguljice i Princa na bijelom konju i da je njezina sudbina osloboditi začarane stanovnike Storybrookea. Naravno, Emma u to ne vjeruje. Ona je skeptik s nevjerojatnim darom i „supermoći“ prepoznavanja laži. Ali Henry je posve uvjeren u ono što govori. Kada Emma vrati Henryja Regini, njegovoj posvojiteljici, Regina govori Emmi da je vrijeme da napusti grad i Henryjev život. Emma zna da ne pripada u Storybrooke, ali nešto u vezi s Reginom u njoj budi sumnju... Od trenutka kada je odlučila ostati počinju se događati čudne i tajanstvene stvari.

G. Gold / Cvilidreta (Robert Carlyle)

Gotovo svaki gradić ima bogatoga stanovnika čiji utjecaj ne poznaje granice. U Storybrookeu je to gospodin Gold.  Od nekretnina do politike, pa čak i osobnih života svojih susjeda, Goldovo znanje i utjecaj gotovo su beskonačni. Ustvari, toliko je upleten  u zbivanja u gradu da to već postaje jezivo. Prema riječima vlasnice mjesnog hotelčića Gold "posjeduje" grad. Građani Storybrookea zapravo se više boje njega nego Regine. Gold također posjeduje lokalnu zalagaonicu kojom i upravlja i u kojoj provodi većinu svoga dana procjenjujući razne predmete koje je skupio tijekom godina i sklapajući dogovore sa stanovnicima grada. Uvijek smiren i kozmopolitski odjeven, gospodin Gold odiše samopouzdanjem koje proizlazi iz spoznaje da je gospodar svega oko sebe.  No, koliko je to zapravo istina?

Regina / Zla kraljica (Lana Parrilla)


Regina je gradonačelnica Storybrookea i Henryjeva posvojiteljica. To je odgovornost koju sama snosi bez ičije pomoći otkako je posvojila Henryja kao novorođenče. Unatoč zahtjevima svoga posla Regina je iznimno pažljiva majka. No s vremena na vrijeme ponaša se pomalo prezaštitnički, osobito kada susretne Emmu, Henryjevu biološku majku, s kojom se ne trudi biti korektna.
Nakon Emmina dolaska u Storybrooke Regina osjeća stvarnu prijetnju svom odnosu s Henryjem i odmah poduzima sve što može da Emmu istjera iz grada. Ništa nije previše drastično za Reginu koja je u stanju mobilizirati cjelokupno stanovništvo Storybrookea da bi maltretirali Emmu tijekom njezina boravka.
Regina nastoji ostati mirna i pribrana, ali postoji i njezina tamna strana ispod prividno savršene vanjštine. Možda zbog toga što je ona u zemlji bajki zla kraljica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.