Bestseleri za kraj godišnjeg odmora

Foto: Instagram, Promo

PROČITALI ste sve knjige koje ste ponijeli sa sobom na godišnji? Imamo još nekoliko prijedloga za vas.

Oni koji su na svojem zasluženom odmoru morali preživjeti ove vrućine znaju da im je tada knjiga bila najbolji prijatelj. Jer, što raditi kada se jedva možete micati, a more ne pruža dugotrajnu utjehu? Ako ste pročitali svoje prikupljeno ljetno štivo i ne znate što biste dalje čitali, slijede preporuke bestselera koji su upravo objavljeni. Na meniju su odličan krimić, ljubić poznate autorice i dva epska romana koja koriste povijesni okvir za pripovijedanje osobnih priča. Knjige smo slagali prema kriteriju maloprodajne cijene, a skokovi u brojkama jedna su specifičnost hrvatskog izdavaštva.

1. Male prljave laži – Sharon Bolton

Kao da već i „Male laži“ nisu bile dovoljne pa smo dobili i prljavu varijantu. Samostalni krimić Sharon Bolton smješten je u izoliranu zajednicu Falklandskog otočja na udaljenom i hladom jugu. Prekrasna priroda, izloženost elementima i odsječenost od drugih kultura ovu priču čine posebnom i izdvajaju je iz gomile. Iako se radi o nestanku djece, u knjizi je to samo jedan dio misterija. Što se događa kada ljudi koji se poznaju godinama više ne mogu vjerovati jedni drugima? Ovo je vrlo poseban psihološki krimić koji koristi sve poznate elemente žanra, ali na specifičan način. (Znanje, 29,90 kn)

2. Prva večernja zvijezda – Susan Elizabeth Phillips

Još jedan definitivni highlight ljeta je novi roman kraljice ljubića. Da, svaka njezina knjiga postaje bestseler i omiljena je među ljubiteljima romanse. Piper Dove želi postati (zgodna) istražiteljica u Chicagu. Kao prvi posao dobije uhođenje Coopera Grahama, (zgodnog) bivšega vođe navale Chicago Starsa. Ali Graham nije naivan i brzo ju je uočio te joj, da bi joj se približio, daje ponudu da radi i za njega u nadgledanju zaposlenika njegova noćnog kluba. Slijede zavrzlame, jedna za drugom. Phillips nije zaradila svoj status bez muke – brojni ljubići su iza nje, a ovaj novi samo ga učvršćuje. (Mozaik knjiga, 129,00 kn)


3. Priča o novom prezimenu – Elena Ferrante

Ovu smo autoricu hvalili sve dok vam to nije dosadilo, a sada ćemo ponovno. Drugi dio tetralogije o dvije junakinje, Eleni i Lili, vodi nas u njihove dvadesete godine života. U „Genijalnoj prijateljici“ preživjele su siromaštvo svog predgrađa u Napulju te prebrodile djetinjstvo i adolescenciju, a sada pred njima stoji ozbiljan život. Ove su knjige misteriozne kao i njihova autorica koja se ne pojavljuje u javnosti i ne daje intervjue. Već sada je jasno da će, kada se serijal završi, ovo biti jedno od remek-djela 21. stoljeća. Iako su junakinje žene, bilo bi šteta da muškarci ne čitaju Ferrante jer je stvarno vrhunska autorica. (Profil knjiga, 129,00 kn)

4. Labirint duhova – Carlos Ruiz Zafon

Ako se nešto može nazvati velikim finalom, onda je to ova knjiga popularnog Carlosa Zafona. Saga koju je započeo u epskom povijesnom krimiću „Sjena vjetra“ nastavlja se na novih 850 stranica istančanog stila. Spajajući Građanski rat, misteriozne strance, zločine, osobnu tragediju glavnog protagonista i veliku ljubav prema knjigama, Zafon se ponovno potvrđuje kao miljenik publike i kritike. A znamo da se to rijetko događa. U nekim dijelovima gotovo melodramatski prikaz samoće, u drugim vrhunski noir s dodatkom povijesnih previranja, ovo je roman koji nećete lako zaboraviti. (Fraktura, 249,00 kn)

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.