Bolja i sretnija vi: 4 laka načina kako da to postignete

Foto: Harper's Bazaar

NE morate čekati Novu godinu, kako biste se odlučili na promjene.

1. Otvorenost
 
Prije nego se odcijepite od ostatka svijeta i uvučete u vlastitu zonu udobnosti, isprobajte nove stvari, ne samo one provjerene. Naučite što više novih. Otvaranjem vrata različitim informacijama i iskustvima, lakše ćete razumjeti svije oko vas i snaći se u istom.
 
2. Zdravija prehrana i više vježbanja
 
Ako većinu vremena ne jedete zdravo, tako ćete se i osjećati. To je i dokazano jednostavnim eksperimentom, u kojem se jedan istraživač tjedan dana družio s grupom muškaraca koji su pušili, pili i živjeli na brzoj i lošoj hrani svaku večer u tjednu. Nakon sedam dana opisao je kako je izgubio motivaciju i počeo biti vrlo negativan. 
 
3. Poštivanje ljudi
 
Zlatno pravilo međuljudskih odnosa glasi: prema ljudima se odnosite onako kako želite da se oni odnose prema vama. Vrlo je uvredljivo kad netko ne uzima u obzir da su kontakt očima, objašnjenje licem u lice, iskrenost i davanje ili prihvaćanje isprike vrlo važan dio odnosa. Neka se pravila nikada ne bi smjela kršiti.
 
4. Zauzimanje za sebe
 
Svatko od nas vlasnik je jedinstvenih talenata, koji su prednosti u odnosu na druge. Ako ćemo ih cijeli život skrivati od drugih, nikad nećemo uspjeti. Suprotno onome što se vjeruje, više ljudi zanima ono što imate za reći, nego ono što mislite. Zato, ako imate svoje mišljenje, podijelite ga. To ne znači da baš svako mišljenje morate podijeliti s drugima, ali neka vam to bude pravilo, kada je u pitanju nešto u čemu ste strastveni.
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.