Budućnost je stigla: Digitalna garderoba bi uskoro mogla postati stvarnost

Foto: themoviedb.org

OMILJENI modni film iz devedesetih očito je bio ispred svog vremena. Naime, mnoge su žene nakon odgledanog filma "Djevojke s Beverly Hillsa" (engl. Clueless) maštale o digitaliziranoj garderobi, odnosno katalogu s odjećom iz vlastitog ormara na osobnim računalima. To bi ih sasvim sigurno poštedjelo mnogih modnih muka. 

Pa, ako ste i vi jedna od njih, imamo dobre vijesti. Čini se kako će (napokon) vaš san postati stvarnost!

Naime, Amazon je patentirao ogledalo koje vas može oblačiti u virtualnu odjeću i tako vam omogućiti da se "presvlačite" i isprobavate brojne kombinacije bez napornog svlačenja.

Iz ove tvrtke su poručili kako su spremni na uvođenje novog revolucionarnog načina kupovine odjeće koji će funkcionirati na temelju pamćenja podataka. Kako piše The Telegraph, ova će tehnologija prikupljati podatke s vaših društvenih mreža i tako kreirati vašeg vlastitog "virtualnog manekena". Također, odjeću će prilagoditi vašem životnom stilu i profesiji, a uzet će u obzir i podatke o lokalnoj vremenskoj prognozi.

No ni to nije sve. Ako u svoj kalendar unesete podatke o događajima na koje planirate ići, tehnologija će vam predložiti outfit prilagođen upravo tom događaju.

"Kombinacija besplatne dostave i povrata, kao i nepostojanje dovoljno dobrog softvera za ovako nešto, dosad je sprječavala napredak u ovom području, ali Amazon je vjerojatno jedna od rijetkih tvrtki koje imaju podatke i resurse za uspjeh", izjavio je Gustav Gisseldahl, osnivač platforme APPRL.

Ipak, Amazonova tehnologija je još uvijek u ranoj fazi razvoja i tvrtka odbija komentirati patent. No vidjet ćemo što nam budućnost donosi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.