SVI imamo neke poroke, a za ove ljude to je (pretjerano) uživanje u hrani.
Trenutno stanje karantene i samoizolacije rijetko kome lako pada jer je kretanje na koje smo naviknuti ekstremno ograničeno, a profesionalni život mnogih se također promijenio za 180 stupnjeva.
I dok neki uspijevaju kod kuće održavati zdravu prehranu, trenirati i misliti pozitivno, ovi tipovi ljudi će se vrlo vjerojatno iz dana u dan prejedati kako bi privremeno zatomili neke emocije, piše Your Tango.
Osjetljivi ljudi
Postoji razlog zašto u romantičnim komedijama ljudi nakon prekida posežu za sladoledom i ostalom nezdravom hranom. Emocionalno prejedanje vrlo je česta pojava kod mnogih osjetljivijih ljudi i nerijetko se vrlo teško nose s tim, odnosno teško odolijevaju hrani.
Ekstroverti
Iako biste na prvu pomislili da su introverti ti koji će se prejedati u udobnosti svog doma, mnoge studije dokazale su suprotno. Naime, ekstroverti su najčešće naviknuti jesti vani i stoga jedu veće i obilnije porcije.
Neurotične osobe
Neurotični ljudi također spadaju u grupu osjetljivih koji emocije guše hranom. Njihov odabir je najčešće slatka hrana koja privremeno diže razinu energije i popravlja raspoloženje.
Osobe sklone udovoljavanju drugima
Ako ste osoba kojoj je teško reći ne i koja prezire konflikt, onda ste sigurno više puta jeli čak i kada vam se nije jelo kako bi se drugi osjećali bolje u vašem društvu. Iako se vama možda ponekad jede salata umjesto pizze, odabrat ćete pizzu kako druge osobe ne bi imale grižnju savjesti zbog vas.