Četiri vrste "prijateljica" koje ne želite u svom životu

I DOK je u tinejdžerskim godinama sasvim normalno misliti da imate nekoliko najboljih prijateljica s kojima ćete se družiti zauvijek, kada odrastu, ljudi obično doznaju da su samo rijetka prijateljstva vječna.

Ako još niste naučili tu lekciju, moguće je da se još uvijek družite s nekim tko vam baš i nije prava prijateljica. U nastavku smo izdvojili četiri tipična tipa prijateljica koje to zapravo nisu i nadamo se da nećete prepoznati nekoga iz svog užeg društva:

"Prijateljica" iz koristi

Ona je tu samo kad joj nešto treba: kada joj trebate posuditi novac, slušati jadikovke o bivšem ili joj učiniti bilo kakvu drugu uslugu. Njoj ne pada na pamet pitati kako se vi osjećate ili treba li vama nešto. Jednostavno joj to nije bitno, a zato vam i nije prava prijateljica.

Kritičarka 

Udebljali ste se? Ona će vam to podrugljivo obznaniti. Smršavjeli ste? Ona će vam to predbaciti. Uvijek će pronaći način da vam spusti samopouzdanje, na koji god način je to moguće. Prave prijateljice to ne rade jedna drugoj, a takva negativa vam zasigurno ne treba u životu.

Natjecateljica

Njezin život je jedna vječna igra, jedno vječno natjecanje. Uvijek će se natjecati s vama u tome koja je pametnija, ljepša, zgodnija, koja ima boljeg dečka... Njoj nije bitno o čemu se radi, bitno joj je da je ona bolja od vas i da to svi čuju. Nije baš osoba za poželjeti u svojoj blizini, zar ne?

Vaša kopija

Dobili ste hrpu komplimenata za svoju novu haljinu i drugi dan ste nju vidjeli u jednakoj. Rekli ste joj tko vam se sviđa, a zatim je ona "slučajno" naletjela na njega i pozvao ju je na spoj. Od kada se znate iskopirala je svaku vašu frizuru. Ako je imate u životu - bježite glavom bez obzira. Ne treba vam "ona cura u dugoj bijeloj haljini" na vašem vjenčanju. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.