Činjenice o seksu koje će vas šokirati, a možda i neće

Foto: Etam

NEKI o seksu vole puno pričati, neki misle da je o njemu pametnije šutjeti, a neki ga proučavaju i istražuju. Svako toliko nas iznenadi neko novo istraživanje o seksu, a ova će vas kolekcija rezultata šokirati (možda).

Uzbuđuju nas životinje
 
Tako barem tvrdi jedno istraživanje koje kaže da će se heteroseksualne žene uzbuditi i kad vide žensko tijelo, pa čak i seks dvije životinje. Riječ je o seksualnom stimulansu i nekontroliranoj reakciji koja se pojavljuje kad svjedočimo tim prizorima.

Vibratorom protiv histerije
 
Danas svaka druga žena posjeduje vibrator, no on na početku nije imao namjenu seksualnog zadovoljavanja i kućne upotrebe. Vibrator je nastao kao pomagalo protiv stanja zvanog "hysteria nervosa" - vjerovalo se da žene u nedostatku seksualnog zadovoljstva postaju nervozne i histerične, zbog čega su odlazile doktoru koji bi ih zadovoljio vibrirajućom spravom. Često su ih na liječenje dovodili njihovi muževi koji bi gledali cijeli proces.
 
Napoleonov penis vrijedi bogatstvo
 
Nakon Napoleonove smrti, doktor je za potrebe obdukcije odrezao njegov penis. Mnogo godina kasnije, 1977., penis je prodan za 3000 dolara, a u tom je trenutku imao duljinu od 3.8 centimetara.
 
Penis je imao bodlje
 
Jednom davno, u vrijeme dok su još neandertalci hodali zemljom, penis je imao bodlje. Jedna vrsta koja još uvijek ima bodljikave penise su mačke, a znanstvenici nagađaju da su bodlje na penisu muškarca postojale kako bi se brže postigla erekcija. Nama je samo drago da ih više nemaju.

Smrad nije bitan faktor
 
Istraživanja kažu da se ne trebamo opterećivati neugodnim mirisima tijekom seksa jer smo toliko uzbuđeni da ih najčešće ni ne primjećujemo. Ipak, higijena nikad nije naodmet.
 
Postoje muškarci s dva penisa
 
Za neke se možda čini kao blagoslov, ali riječ je o bolesti zvanoj "difalus". Ona pogađa 1 od 6 milijuna muškaraca, a najčešće je samo jedan penis funkcionalan.
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.