Cupcakes: Najslađi kolačići na svijetu

ODUVIJEK ste se divili šarenim cupcakeovima koji se redovito pojavljuju u svim "ženskim filmovima", ali jednostavno niste znali kako ih napraviti? Izrada ove preslatke slastice iznimno je jednostavna, a najbolje od svega je što, kad ih jednom naučite raditi, možete dati mašti na volju i ukrašavati ih kremama u različitim bojama i okusima, te izrađivati male figurice od jestive mase kojom ćete ih ukrašavati. Prilažemo vam recept za čokoladne cupcakeove, a po želji možete mijenjati kremu koja dolazi na vrhu i ukrašavati ih na maštovite načine.

Sastojci:

Biskvit

 90 gr kakaoa
 170 gr vruće vode
 375 gr brašna
 1 žličica praška za pecivo
 1 žličica sode bikarbone
 1 žličica soli
 250 gr maslaca
 350 gr šećera
 4 jaja
 200 ml kiselo vrhnje

Čokoladna krema

 500 ml slatkog vrhnja
 50 gr fine tamne čokolade 
 150 gr bijele čokolade


Priprema:

U jednoj posudi pomiješajte kakao i vodu, a u drugoj prašak za pecivo, brašno, sol i sodu bikarbonu. Otopite maslac na pari i umiješajte šećer. Dobro otopljenu smjesu miješajte dok se ne ohladi a zatim dodajte jedno jaje i mješavinu vode i kakaoa. Na kraju u posudu dodajte sve suhe sastojke i dobro izmiksajte mikserom. Na samom kraju dodajte slatko vrhnje za kolače.

Kalupe za muffine napunite ovom smjesom do 3/4 i stavite u pećnicu na 180 stupnjeva i pecite dvadeset minuta.

Zatim napravite kremu i stavite ju u hladnjak na barem nekoliko sati. Kada se stisne, stavite ju u štrcaljku za kreme i nanesite na donji dio kolača.

Ukrasite po želji mrvicama, jestivim srdašcima i zvjezdicama ili izlomljenom čokoladom i ponovno vratite u hladnjak dok vam ne stignu gosti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.