Devet trikova uz koje će vaš dečko u krevetu izdržati dulje

Foto: 123RF

VJEROJATNO ste milijun puta pročitale da veze, seks i orgazmi mogu biti bolji, no koliko često možemo pronaći detaljne savjete kako da ih poboljšamo? Bustle se za pomoć obratio seksualnoj terapeutkinji Vanessi Marin koja je potom odgovorila na pitanje jedne njihove čitateljice.

"Viđam se s tim dečkom dva mjeseca i sad smo u vezi. Nedavno smo se počeli seksati i prilično je dobro. Ne odlično, no svjesna sam da još uvijek pokušavamo uskladiti svoj ritam. Ono što me najviše muči jest to da on ne može dugo izdržati u krevetu. Možda tri ili četiri minute, maksimalno. Moj bivši se uspijevao bolje kontrolirati pa je seks trajao po 20 minuta, nekad i po pola sata. Nedostaje mi dugi seks. Želim da moj novi dečko izdrži dulje, no ne znam kako pričati o tome, a da ne dovedem u neugodnu situaciju njega i sebe.", pitala je čitateljica.

"Hvala na pitanju. Prvo, svaka čast na priznanju da vam treba neko vrijeme da se naviknete jedno na drugo. Moguće je da će tvoj dečko izdržati dulje u seksu nakon što se oslobodi treme zbog seksa s nekim novim. Ipak, postoji nekoliko stvari kojima možeš produljiti vaš seks", odgovorila je Vanessa, a u nastavku donosimo njene savjete.

1. Daj mu vremena

"Kao što sam već rekla, postoji mogućnost da će se taj problem riješiti s vremenom. Seks s novim partnerom uvijek nas čini nervoznima, postoji more stereotipa o muškarcima, no oni mogu biti jednako nervozni poput nas kad je riječ o seksu. Kad su nervozni i zabrinuti, brže doživljavaju orgazam (dok će neki imati problema s erekcijom ili uopće neće moći svršiti). Ako ste dosad samo nekoliko puta spavali zajedno, budi strpljiva. Prvotna nervoza nestat će nakon nekoliko tjedana, no ako je prošlo mjesec dana i stvari su i dalje iste, možda biste trebali iskušati neke od sljedećih savjeta".

2. Provjeri svoja očekivanja

"Prosječan seksualni odnos traje između tri i sedam minuta, a tvoj dečko nalazi se unutar tih omjera, dok je tvoj bivši daleko od njih. Ženama prosječno trajanje seksualnog odnosa može biti frustrirajuće jer njima treba oko 20 minuta da postignu orgazam. Ako zanemarimo orgazam, zbog spolnog odnosa osjećamo se dobro pa nije čudo da želimo da dulje traje.

Željeti da seks traje 20 ili 30 minuta jest poput toga da želiš doživjeti pet ili deset orgazama tijekom njega - postoje stvari kojima to možeš ostvariti, no to je prilično zahtjevan cilj".

3. Usporite

"Ako si u novoj vezi s partnerom, ideju o tome da bi seks trebao trajati dulje iznesi mu jako oprezno i obazrivo. To je jedan od najčešćih uzroka tjeskobe kod muškaraca, a vjerojatno je i on sam svjestan da seks ne traje dugo. Razmisli o tome na koji bi ti način voljela da ti on kaže za neke seksualne poteškoće koje imate.

Zasad predlažem da nastaviš koristiti savjete koji slijede, no da ne kažeš partneru da želiš da seks traje dulje. Kad budete u ozbiljnoj vezi, lakše je razgovarati otvoreno. Reci mu nešto poput: 'Volim se seksati s tobom, ne želim da seks ikada završi. Seks na brzaka je zabavan, no misliš li da bismo mogli isprobati nešto dulje drugi put?'. Ako on kaže da ne zna kako da seks traje dulje ili se brine da je stvar u nečemu drugome, predlažem da se obratite seksualnom terapeutu".

4. Isprobavajte stvari

"Sad prijeđimo na tehnike kojima možete produljiti seks. Većina heteroseksualnih parova nekoliko minuta posveti predigri, a potom prijeđu na sam spolni odnos. Ne volim izraz predigra jer implicira da se to treba dogoditi prije seksa. Seks možete produljiti uzimanjem pauza od samog seksualnog odnosa i vraćanjem 'predigri'. Evo jednog primjera kako bi to trebalo izgledati: pružite jedno drugom erotske masaže, potom se ručno zadovoljavajte, zatim se možete početi seksati, pa vratiti na ručno zadovoljavanje. Zatim se možete opet seksati, pa se oralno zadovoljavati pa možete masturbirati pred njim dok ne dostignete orgazam, nastaviti se seksati i potom ga oralno zadovoljiti.

Miješanje raznih elemenata donosi uzbuđenje u vaš seksualni život jer ne znate što će se sljedeće dogoditi".

5. Potakni ga da različito penetrira u tebe

"Muškarci se često odlučuju za duboku i brzu penetraciju, zbog čega seks ne traje dugo. Bolje je da kombinira načine penetracije, najprije duboko i brzo, a potom polako i plitko. Ako je on taj koji ima kontrolu, reci mu da sad želiš da neko vrijeme u tebe ulazi polako. Ako mu nije jasno, možeš promijeniti poziciju u onu u kojoj ti imaš kontrolu".

6. Predloži mu najbolje položaje

"Neki položaji olakšavaju mu da izdrži dulje, uključujući i one u kojima ulazi veoma duboko. To su:

Spooning

Postrance

Ukriženo

Izmijenjeni doggy style

Žena gore

Lotus

Stolac".

7. Igrajte se semafora

"Ono što bi većina muškaraca trebala napraviti kad osjete da se bliži orgazam jest uzeti pauzu i smiriti se. Problem je u tome što im je neugodno to napraviti, a neki to smatraju i znakom neuspjeha.

Jedan uzbudljivi način na koji mu možeš reći da uspori jest odrasla verzija igre semafora. Kad jedan partner kaže 'crveno', oba moraju stati i ostati potpuno mirni dok ta osoba ne kaže 'zeleno'. Ako osjetiš da se približava vrhuncu reci mu 'crveno'. Ova igra uzimanje pauze može pretvoriti u nešto uzbudljivo".

8. Koristite igračke

"Još jedan odličan način da uzmete pauzu jest korištenje igračaka. Neka tvoj dečko uzme pauzu, a u međuvremenu neka koristi vibrator na tebi. Ako voliš osjećaj penetracije, neka se igra prstima ili vibratorom u obliku falusa".

9. Isprobajte seks izvana

"Jedan od najboljih savjeta jest da muškarac tijekom pauze vrhom penisa masira partneričin klitoris. Tako umjesto da vam je neugodno tijekom pauze, radite nešto erotično, a ženi se pruža klitoralna stimulacija. To je prava situacija u kojoj svi dobivaju, zar ne?".


Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.