Djela, a ne riječi: Kako dobiti promaknuće bez pitanja?

Foto: Ralph Lauren

57 POSTO muškaraca i tek 7 posto žena pita za promaknuće.

No, činjenica je kako najbolji radnici, koji doista to zaslužuju, niti ne bi trebali pitati za tako nešto, već bi njihova djela trebala govoriti umjesto njih. A ako ne znaš o kojim djelima pričamo, nastavi dalje čitati.
 
1. Rast
 
Tvoj prioritet bi trebao biti stjecanje novih vještina i znanja, a ne bolji naziv radnog mjesta. Naime, tvoj šef biti će daleko više impresioniran tvojim sposobnostima i željom za učenjem, nego egom i ambicijom da poboljšaš svoj rang ili status. Iako je to ponekad teško, odupri se porivu da neprestano ističeš to što znaš i toga kako je za tebe sve lako. Pokušaj na sebe gledati objektivno i istaknuti ono što bi mogla poboljšati.
 
2. Suradnja
 
Usavrši svoje vještine suradnje s ostalim kolegama. U svakoj grupi, postoji ta jedna osoba koja zna igrati timski - slušati, posredovati i pristajati na kompromise, a ti bi trebala težiti biti upravo ta osoba. Ako ne posjeduješ takve sposobnosti, ne bi se ni trebala previše nadati promaknuću, s obzirom da nitko ne želi takve radnike. Ako doista želiš impresionirati poslodavca, pokaži da si timski igrač, koji može dodati vrijednost, među ostalim, i kroz podršku svojim kolegama. 
 
3. Projekti
 
Što se više uspinješ na poslovnoj ljestvici, tvoj će posao postati više zamršen. No, bit je u tome da poslodavcu pokažeš kako se možeš nositi s više zadataka odjednom, promjenjivim ciljevima te donošenjem različitih rješenja za probleme, koji će ti se naći na putu. Svatko može reći da to može, no to ne može svatko i dokazati. Također, nemoj davati obećanja, kojih se ne možeš držati. Uvijek budi realna i iskrena. Tako ćeš neke projekte lakše dovršiti i prije vremena, što sigurno neće proći neprimijećeno.
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.