Eko etno revija: Kad se tradicija sretne s modernim, spoj se sviđa svim generacijama

KADA se tradicija spoji s modernim, nastane Etno eko revija koja je održana na modnoj platformi u okviru Eko Etno Hrvatska Europa Toura. Brojne dizajnerice su predstavile svoj rad i pokazale potpuno nosive modele odjeće prožete etno motivima koji su zaintrigirali brojnu publiku. Pistom su prošetale zgodne manekenke većinom u haljinama koje dizajnom prate svjetske trendove, ali uz to imaju i obilježja etnološkog naslijeđa.

Dizajnerica Larija Tatar zamislila je veselu kolekciju haljina ukrašenih detaljima poput našivenih cvjetova koje je kombinirala s dodacima raznih veselih boja. Nešto tamnije boje birala je za kolekciju u suradnji s Udrugom za žene iz Breze, a haljine koje istovremen djeluju jako ugodno, ali i zanimljivo i atraktivno, ukrasila je etno detaljima te ih tako dodatno istaknula.

Udruga Gord je pokazala nekoliko crnih haljina zanimljivo ukrašenih bijelim motivima, dok je Marija Šabić mislila i na nešto svečanije prilike. Jako kratke ili potpuno duge, njezine su haljine jednako privlačne te naglašavaju ženske atribute i seksipil. Angelina design se predstavio kolekcijom u kojoj prevladava crvena boja te mrežasti detalji, dok je Katarina Džale predložila program za vjenčanje iz snova. Mina Petra je u svojoj kolekciji kombinirala etno detalje s modernim duljinama i ukrasima za glavu koji podsjećaju na prošlost, ali su i dalje jednako efektni. Uz to je predstavila i program za najmlađe, a mali su modeli bez vidljive treme nosili kreacije i šetali pistom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.