Frizer Kim Kardashian i J.Lo objavio detaljan videotutorijal za šišanje muške kose

Foto: Instagram

ZATVORENI frizerski saloni mnoge su natjerali da se sami kod kuće okušaju kao frizeri, neki uspješno, a neki malo manje.

A ako i vi planirate šišati muža, dečka, tatu ili brata, odlično će vam poslužiti tutorijal za šišanje muške kose koji je na svojem Instagramu objavio frizer Kim Kardashian, J.Lo i brojnih drugih celebrityja - Chris Appleton.

U videu koji traje manje od pet minuta frizer vas vodi korak po korak do postizanja muške frizure kao iz salona, kombinacijom aparata za šišanje i škara uz koje će vam trebati i jedan običan češalj. Pogledajte video, a u nastavku vam donosimo objašnjenje svakog koraka na hrvatskom.

1. korak: Podijelite kosu

Podijelite kosu na duže dijelove (na vrhu glave) i kraće ( s bočnih i stražnje strane glave).

2. korak: Postavite željenu dužinu na aparatu za šišanje

Većina aparata za šišanje ima nastavke za postizanje određene dužine kose, a frizer savjetuje da odaberete nastavak za malo dužu od željene dužine, kako biste ostavili prostor za moguće pogreške koje kasnije možete popraviti škarama.

3. korak: Smjer šišanja

Uvije započnite od prednjeg i bočnog dijela glave i šišajte prema natrag, u smjeru suprotnom od rasta kose. Dakle, prvo šišajte kraće dijelove kose, s bočnih strana i stražnje strane, a zatim se posvetite kosi na vrhu glave.

4. korak: Stvorite prijelaz

Za rubne dijelove kose uz vrat i ispod ušiju iskoristite nastavak za kraću dužinu od ostaka kose kako biste stvorili postepeni prijelaz.

5. korak: Uklopite kosu na vrhu glave

Kada ste riješili rubove i kosu s bočnih te stražnje strane glave, posvetite se najdužim vlasima na vrhu. Tu na scenu stupaju škare, a kosu ćete lakše ošišati ako je prije malo pošpricate vodom. Skraćujte kosu postepeno i pokušajte je stopiti s već ošišanom kosom. Frizer savjetuje da šišate kružno i svako malo provjeravate dužinu češljanjem kose.

6. korak: Sredite šiške

Posljednji korak je ujedno i najteži jer je sa šiškama, kako ženskim tako i muškim, najlakše pogriješiti. Frizer savjetuje da ih počešljate unatrag i držeći ih među prstima lagano podrezujete škarama te da pritom svako malo provjeravate dužinu kako ih ne biste ošišali prekratko.

Sretno!

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.