Hoćemo i mi: Britanska organizacija uvela plaćeni dopust zbog "onih dana"

Foto: 123 RF

ZNAŠ kako se osjećaš tih dana...

A to zna i jedna neprofitna organizacija u Velikoj Britaniji, koja je uvela tzv. "period policy", koja zapravo omogućuje ženama plaćeni dopust, kad god one postanu žrtve nadutosti, grčeva i sveopćeg nezadovoljstva svojih jajnika.
 
No, ako si pomislila kako je i samo to genijalna vijest, poslušaj ostatak nevjerojatne priče: taj dio se neće računati pod bolovanje.
 
Radi se o organizaciji Coexist, u kojoj ima 31 zaposlenih, od čega je, pretpostavljaš, tek 7 muškaraca, no svi se slažu kako bi žene trebale slušati prirodni ciklus svog tijela te kada su u prevelikoj boli, preskočiti rad i sklupčati se na kauč, uz omiljeni sladoled i seriju.
 
Ženska šefica uvjerena je u ispravnost svoje politike, a vjeruje kako tako nešto ne samo da će povećati sreću, već i produktivnost kod žena, što baš nikada nije loša stvar.
 
Ona tvrdi i kako su žene puno bolji radnici u ukupnom poretku, ako se imaju priliku pravilno odmoriti za vrijeme najgoreg djela "onih dana", kada ponekad ne mogu ni ustati iz kreveta.
 
Iako svakako podržavamo ovu inicijativu i apeliramo na sve ostale šefove svijeta da barem razmisle o toj mogućnosti, zamišljamo i mail, koji bi im se slao s takvim zahtjevom.
 
Primatelj: šef. Subjekt: grčevi...
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.