Iznenađujući sastojak koji će poboljšati okus svake čokoladne torte

Foto: 123 RF

TKO je rekao da je on rezerviran samo za sendviče?

Jedan kuhar iz Kansas Cityja uvjeren je kako je pronašao ključ za ono što naziva "čokoladna nirvana". A ako te zanima o kojem se sastojku radi, nastavi čitati dalje.
 
Jasper J. Mirabile vlasnik je malog talijanskog restorančića, a upravo je on objasnio tajnu čokoladne torte, koju je obožavala njegova mama.
 
Jesi li spremna? Tajna je u - majonezi.
 
"Prije nego okrenete glavu ovom receptu, želim da shvatite zašto se koristi baš majoneza za neke od najboljih čokoladnih torti, koje ćete ikad probati. Naime, majoneza djeluje kao zamjena za ulje, koje se najčešće koristi u čokoladnim kolačima. Ona pritom balansira šećer i čuva kolač da ne postane previše suh", objašnjava Jasper.
 
Prva je majonezu u kolačima počela i koristiti Jasperova mama, a njezine recepte obitelj koristi i dan danas. "Moj tata je mislio kako su kolači presuhi pa je moja mama predložila korištenje majoneze, jer je vidjela  recept u kuharici i na reklami za jednu majonezu u časopisu". I tako je sve počelo.
 
Prema njegovom istraživanju, najstariji tiskani recept za ovakvu tortu datira iz 1927. godine.
 
Sada znaš baš sve tajne savršenih čokoladnih torti.
 
Tko zna, možda već ovaj vikend ispečeš jednu :).
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.