Jednostavni znak koji će ti otkriti jesi li u zdravoj i sretnoj vezi

Foto: Harper's Bazaar

OVA je stvar vrlo važna za svaku kvalitetnu vezu.
 
Prilično smo sigurne kako svatko od nas ima vlastitu mjeru, koja mu otkriva je li njegova veza zdrava i sretna. Za neke to može biti povjerenje. Za neke činjenica da oboje imate dovoljno vremena za sebe, a za neke to da se nakon nekoliko godina još uvijek jako trude svakodnevno pokazati male znakove ljubavi prema partneru.
 
Upravo je to bila tema jednog nedavnog istraživanja, što doista čini neki odnos zdravim, a stručnjaci su brzo i jednostavno došli do sljedećeg odgovora: prijateljstvo s partnerom.
 
Tako je spomenuto istraživanje utvrdilo kako su parovi, koji vrednuju međusobno prijateljstvo, bliskiji, zaljubljeniji te seksualno zadovoljniji, nego parovi koji nisu prijatelji.
 
Istraživanje je provedeno u sklopu Sveučilišta Purdue, a u njemu je sudjelovalo 190 studenata, koji su bili u vezama otprilike godinu dana i 5 mjeseci. Njime se mjerilo koliko ispitanici cijene i ulažu u svoje veze.
 
Četiri mjeseca kasnije, istraživače je zanimalo daljnje stanje istih veza. Neki su ispitanici u tom razdoblju i prekinuli, i to oni koji nisu njegovali prijateljski odnos s partnerom.
 
Oni parovi koji su ostali zajedno, bili su oni koji su visoko vrednovali prijateljski aspekt njihovog odnosa. Što je još važnije, otkrili su kako je to prijateljstvo potaknulo na još više ljubavi prema partneru, ali i donijelo više seksualnog zadovoljstva. 
 
Drugim riječima, za ove je parove manje vjerojatnije da će njihovom odnosu doći kraj.
 
Zato, ako ste ti i partner bili prijatelji prije nego ste se zaljubili ili je on postao tvoj najbolji prijatelj tijekom vremena, čestitamo! 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.