Kad je vrijeme za prvi seks?

NE GOVORIMO o gubitku nevinosti, već o savršenom trenutku za prvi seks sa nekim novim. Kod svakoga je individualno, a sve ovisi o tome kako se osjećaš.

Moraš znati što želiš

Prva stvar koju moraš znati prije prvog seksa jest što očekuješ od vašeg odnosa. Ako očekuješ samo zabavu bez previše obaveza, daj do znanja tipu s kojim planiraš otići u krevet, kako ne bi bilo komplikacija kasnije.

Odluči u normalnoj situaciji

Pijanstvo i izlazak mogu te natjerati da pomisliš kako je pravo vrijeme za seks sa novim tipom, no to je vrlo rijetko slučaj. Odluka o seksu trebala bi biti racionalna, a sigurni smo da ne želiš prvi seks s nekim pamtiti po tome da ste oboje bili jako pijani.

Procijeni je li materijal za dečka ili samo za jednu noć


Ako tražiš nešto ozbiljno, procijeni je li tip koji ti se upucava stvarno potencijalni dečko ili netko s kim više nikada nećeš pričati nakon seksa. Ni seks na jednu noć nije loša stvar, ali nemoj se upuštati u nešto sa tipom kojeg želiš zadržati ako nisi sigurna je li on stvarno dobar izbor. Nakon seksa ćeš se vjerojatno još više zapaliti za njega, a ako nije kvalitetan tip, bit će ti još teže.

Slijedi savjet Dalaj Lame

U svojoj knjizi Umijeće postizanja sreće, Dalaj Lama govori o razlici između sreće i trenutnog zadovoljstva. Njegov savjet je da se uvijek zapitamo hoće li nam nešto donijeti sreću. Ovoga se dobro držati i pri odluci o seksu, a ako misliš da će te tip samo isprazno zadovoljiti, bolje je da odustaneš.

Ako ne možete razgovarati o tome, ne možete to ni raditi

Tip s kojim ne možeš sjesti i kao odrasla osoba razgovarati o seksu nije vrijedan tvog vremena, a iako bi seks možda i bio dobar, ne znači da bi bila sasvim zadovoljna. Tipovi koji seks shvaćaju olako i djetinjasti su kada je intima u pitanju često su i loši ljubavnici, pa si jednostavno uštedi trud i vrijeme.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.