Kako biti hipster u Hrvatskoj?

Foto: Instagram, Promo

NAVIGACIJA hipsterskim vodama ne treba uvijek biti noćna mora.
 
Jedan neobičan čovjek, u užim i iniciranim krugovima inače poznat kao Književna groupie, odlučio se upustiti u istraživanje modernog fenomena hipsterstva. Izdavač će njegove avanture u tom neprobojnom svijetu tajnih pravila objaviti početkom travnja, a nama je omogućeno premijerno predstavljanje naslovnice knjige. Ako vas vizualni identitet podsjeća na Dnevnik Bridget Jones, svaka slučajnost je namjerna.
 
Kako bit hipster živopisna je satira hrvatskog kulturno-političkog života dvijetisućitih koja prati urnebesan put provincijalca iz Đakova u želji da se uklopi u zagrebačku hipstersku, kulturnjačku i političku scenu. Da bi u tome uspio, spreman je podnijeti i najteža poniženja. 
 
 
Ali sa svakim novim poniženjem rađa se i gorčina koju autor, kao sipa crnilo, štrca po papiru. Svoje poraze, ali i poneku malu pobjedu koja mu daje snage da nastavi, uobličava u epizode nakon kojih se čitatelj osjeća kao kad jede fast-food - nikako se ne može zasititi, uvijek traži još pa još. S jednom prednošću - ova knjiga ne deblja, nego nabildava samopouzdanjem. Jer ako Svirac može uspjeti u životu, svi možemo.
 
Nemojmo se zavaravati, Svirac je fenomen koji nas o hipsterstvu može naučiti jako puno. 
 
A to što je, uz svoje enciklopedijsko znanje o temi, nevjerojatno duhovit, samo je dodatan bonus.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.