Kako najlakše ukloniti mrlje od boje za kosu s kože?

Foto: Instagram

 
ŽENE koje boje kosu znaju koliko promjena boje može biti zanimljiva. 
 
Nakon bojanja, osvježeni su vam izgled i lice, a ako je promjena bila drastična, gotovo se možete osjećati kao druga osoba. Ipak, sam proces bojanja često nije toliko zanimljiv, posebno ako se bojate kod kuće. 
 
Jedan od problema s kojima se žene susreću je svakako nanošenje boje na kosu a da si pritom ne pobojaju i kožu. Tako vam često mogu završiti koža uz tjeme, dijelovi vrata i uši, ali i više toga ako se radi o bojanju duže kose.
 
Kako to spriječiti?
 
Srećom, to možete spriječiti jednostavnim trikom. Potrebno je samo na područja koja bi mogla završiti obojena, nanijeti kokosovo ulje ili vazelin. Ti proizvodi će spriječiti da vam se boja primi na kožu.
 
Ali čak i ako se pripremite, opet se može dogoditi da obojite neki dio kože koji niste planirali. I dok vam se možda čini kako je najbolje odmah prionuti na ispiranje boje iz kože, u krivu ste.
 
Naime, ako možete, bolje je pustiti boju da se malo zadrži u koži jer će vam ulja koja koža prirodno proizvodi pomoći da je kasnije lakše isperete.
 
A u skidanju boje koja vam je završila na koži može vam pomoći da dodate - još boje. Boja za kosu uklanja boju za kosu, tvrde stručnjaci iz časopisa InStyle te savjetuju da boju koja vam ostane stavite na mrlje koje ste napravili slučajno i malo ih protrljate.
 
Blazinicama uklonite boju i isperite vodom i iznenadit ćete se jer će boja nestati s kože, piše InStyle.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.