Kako napraviti popularnu frizuru iz 90-ih koja je ponovno u modi

Foto: Getty Images, Instagram

FRIZURA koja je obilježila kasne 90-e i rane 2000-e ponovo se vratila u modu na velika vrata.

Radi se o pramenovima koji uokviruju lice, frizuri koju su tada proslavile zvijezde poput Christine Aguilere, Britney Spears, Jennifer Lopez... Ovaj look je dugo bio na crnoj listi, a sada su ga ponovo prigrlile mnoge slavne trendseterice, među kojima su i neke koje su bile zaslužne za njegovu popularnost u prošlom stoljeću.

Dua Lipa se s takvom frizurom pojavila na ovogodišnjim Grammyjima, J.Lo joj je pružila novu priliku na dodjeli nagrada SAG, Kylie Jenner ju je napravila za reviju Toma Forda na Tjednu mode u New Yorku...

Embed from Getty Images

A iako izgleda kao da se radi o jednostavnoj frizuri koju lako može napraviti svatko, važno je znati nekoliko trikova uz koje ćete dovesti ovaj look do savršenstva. Za časopis Vogue otkrio ih je frizer Chris Appleton koji je zaslužan za spomenite lookove J.Lo i Dua Lipe, a među njegovim vjernim klijenticama su i sestre Kardashian-Jenner te mnoge druge holivudske zvijezde.

"Važno je odabrati pravu količinu kose. Pramenovi debljine oko 2 centimetra ili širine palca su idealni. Dobro izgledaju i tanji pramenovi, dok deblje od toga ne biste trebali ići", kaže frizer i dodaje kako je poželjno da budu dužine do brade.

Embed from Getty Images

"Ako su puno duži od ravnine brade, previše će stršati i nećete postići željeni efekt". upozorava frizer. A željeni efekt o kojem govori je da pramenovi čine okvir oko vašeg lica i tako mu laskaju, odnosno vizualno ga sužavaju.

Što se tiče ostataka kose, Appleton preporučuje da je što više stegnete u željenu frizuru. To može biti obični konjski rep, punđica ili takozvana palmica, važno je samo da je ostatak kose zalizan unatrag i čvrsto svezan.

Embed from Getty Images

Inspirirajte se frizurama slavnih dama i isprobajte ovaj laskavi look dok je još u modi.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.