Kako postati (i ostati) #ŠEFICA

Foto: Promo 

O knjizi #ŠEFICA, koju možete pronaći u lipanjskom izdanju kutijice sreće, Beauty Boxu, već smo pisali u nekoliko navrata.
 
Kako bismo vam predočili što sve u knjizi možete pročitati, premijerno vam donosimo savjete Sophije Amoruso o tome kako postati (ali i ostati) #ŠEFICA. A to sve mi želimo, zar ne?
 
1. Prava #ŠEFICA zna kad zadati, a kad primiti udarac
 
„Šefica je osoba koja sama upravlja vlastitim životom. Dobiva ono što hoće zato što radi za to. Kao šefice, preuzimate kontrolu i prihvaćate odgovornost. Vi ste borci – znate kad treba zadati, a kad primiti udarce. Katkad kršite pravila, a katkad ih slijedite, ali uvijek pod vlastitim uvjetima. Dobro znate kamo idete, ali ne možete stići onamo a da se pritom malo ne zabavite. Više cijenite iskrenost nego savršenstvo. Postavljate pitanja. Shvaćate svoj život ozbiljno, ali same sebe ne shvaćate previše ozbiljno. Zavladat ćete svijetom i pritom ga mijenjati. Prave ste face.

2. "Usrani" poslovi mogu vam spasiti život – prigrlite ih
 
„Mislim da držim rekord u 'najusranijim poslovima prije osamnaeste godine'. Ili, ako ne u tome, onda svakako osvajam nagradu 'Najusraniji poslovi koji traju dva tjedna ili manje'. Kao djevojčica radila sam svašta, a moji srednjoškolski dani protekli su u brzom mijenjanju poslova. Možda svi ti poslovi nisu doslovno spasili moj život, ali držim da me upravo taj niz kratkotrajnih neuspjeha, ili kako to volim nazvati, moja poslovna promiskuitetnost, pretvorila u iskusnu mladu ženu.“

3. Novac bolje izgleda u banci nego na vašim nogama
 
„Ako naučite kontrolirati svoje financije i ne dopustite da one kontroliraju vas, neće vam se dogoditi da se nađete zarobljeni na poslu, mjestu ili u vezi koju mrzite i to samo zato što si ne možete priuštiti da odete nekamo drugamo. Naučiti upravljati svojim novcem jedna je od najvažnijih stvari koje možete učiniti. Biti u povoljnom financijskom položaju znači da će vam se otvoriti mnoga vrata. Biti bez novca postaje zamorno, i zato počnite donositi pametne odluke, kako biste u budućnosti izbjegli plaćati za one glupe.“
 
 
Ovo su samo neki od dragulja iz uma osnivačice ultra utjecajnog brenda Nasty Gal, a brojne druge možete pronaći u knjizi „#ŠEFICA“ (izdavač Stilus knjiga), koja dolazi u sklopu lipanjskog izdanja Beauty Boxa. Enjoy!
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.