Kako previše šminke uništava vašu kožu?

Foto: Instagram

PARTY sezona je u punom jeku.

Domjenci, tulumi, blagdanski ručkovi i večere, a zatim i Nova godina. Sve su to prilike u kojima nastojimo zablistati posebnim sjajem, a to postižemo pomno biranim modnim i beauty stajlinzima.
 
No ovoga puta modu ćemo ostaviti po strani te se posvetiti beauty dijelu, odnosno make-upu, koji većina žena koristi svakodnevno, a posebno u ovo blagdansko vrijeme kada šminka postaje sve dramatičnija.
 
 
Previše šminke itekako može naštetiti vašoj koži, no znate li i točno kako se učinkovito boriti protiv toga?
 
Kao prvo, s previše šminke vaša koža jednostavno ne može disati jer su pore začepljene, a upravo se tako počinju stvarati prištići i miteseri. Osim toga, previše šminke i odabir loših proizvoda mogu dovesti do sušenja kože i ubrzanog stvaranja bora.
 
Kako izbjeći ovakve loše stvari? Kao prvo, uvijek nanosite hidratantnu kremu prije stavljanja podloge te baš uvijek skidajte šminku prije spavanja, bez obzira na to koliko ste umorni od tulumarenja.
 
Ne štedite na određenoj kozmetici, ako već ne možete na cijeloj, a dobro vam je poznato i kako na tržištu već postoje proizvodi koji istovremeno hidratiziraju vašu kožu - od pudera do ruževa.
 
 
Također, pokušajte svojoj koži omogućiti da diše i u ovo ludo, blagdansko vrijeme, pa kad god možete biti bez šminke - budite, kako bi se ona oporavila. Uz sebe uvijek imajte i bočicu vode jer je jako važno da vaše tijelo i koža budu hidratizirani cijelo vrijeme.
 
Pazite i da jednom tjednom čistite četkice za make-up jer sigurno ne želite na svoju kožu stavljati prljavštinu.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.