Kako preživjeti visoke pete

IZLAZAK bez visokih potpetica postao je nezamisliv, no jutro nakon noći provedenih u njima može biti itekako bolno i problematično. Donosimo ti par savjeta kako ublažiti "mamurluk visokih peta".

Navikni nogu na visoke pete

Povremeno nošenje potpetica izrazito je naporno za mišiće nogu, pa bi ih u pravilu trebala nositi što češće kako bi se tvoje noge priviknule. Savjetujemo ti da što češće nosiš one srednje visine kako bi za potrebe izlazaka lakše uskočila u vrtoglave potpetice.

Pažljivo biraj cipele

Važno je da cipela dobro pristaje i da je udobna. Prsti moraju imati mjesta i trebala bi ih moći pomicati. Ako cipela ima naglo suženje, ono treba doći nakon prstiju, kako prsti ne bi bili "zgužvani", što  može rezultirati ružnim kvrgama na prstima i trajnom deformacijom.  Što je potpetica viša i tanja to stopalo više pati, pa su tako cipele pune pete najudobnije za hodanje. Jeftine i nekvalitetno napravljene cipele također će uzrokovati bolove stopala, prstiju i nožnih mišića.

Njeguj stopala


Priušti si odlazak pedikeru kako bi omekšala umorne noge te se riješila uraslih noktiju. Žuljevita područja i suhi jastučići mogu biti jako neugodni pa će hodanje u visokim petama biti još bolnije, a mogu dovesti i do problema sa stopalima kasnije u životu. Pedikurom ćeš lagano riješiti taj problem, a nakon kupanja koristi kremu za njegu stopala radi maksimalnog učinka.

Odmor dan poslije


Nakon nošenja izrazito visokih potpetica, omogući stopalima malo odmora pa hodaj što više bosa ili u tenisicama. Topla kupka također će opustiti umorna stopala. U kupku možeš dodati i malo soli za kupanje što će dodatno pomoći tijelu da obnovi i izgradi novo tkivo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.