Kako učinkovito riješiti najiritantniji zimski beauty problem?

Foto: Instagram 

VJERUJTE nam, dobro znate o čemu pričamo.
 
Dovoljno je samo da se sjetite kakva vam je kosa zimi. Vjerujemo kako je scenarij sljedeći: operete kosu kao i inače, eventualno napravite hranjivu masku, a već isti ili drugi dan vaša kosa izgleda kao da ju niste oprali tjedan dana.
 
Sve to zahvalite vremenu vani koje je vrlo nemilosrdno kada je u pitanju kosa, no srećom postoji mali trikovi koji vam mogu pomoći u ublažavanju ili čak nestajanju ovog problema.
 
1. Odaberite pravi šampon
 
Ona koji je namijenjen masnoj kosi ili onaj za volumen.
 
 
2. Kosu ispirite mlakom vodom
 
Vruća voda povećava mogućnost mašćenja.
 
3. Lagano s regeneratorom za kosu
 
Ako ga baš morate koristiti u ovim hladnim mjesecima, budite blagi s količinom koju stavljate na kosu te ga nanosite samo na vrhove.
 
4. Ne perite kosu više od dva puta tjedno
 
Iako mislite kako biste zimi trebali prati kosu što češće, jer se masti, suzdržite se od toga jer ćete samo učiniti još više štete.
 
5. Otopine za ispiranje kose
 
 
U tom slučaju posegnite za jakim čajem od ružmarina, biljke koja sadrži esencijalna ulja koja pomažu obuzdati prekomjernu proizvodnju ulja na tjemenu. Napravite otopinu za ispiranje tako što ćete preliti dvije žlice osušenog ružmarina šalicom kipuće vode. Ostavite da se namače 20 minuta, procijedite, ohladite i ulijte u praznu plastičnu bocu. Nakon zadnjeg ispiranja vodom isperite kosu čajem. U tome će vam pomoći i smjesa od 1 šalice octa i 1 šalice vode.
 
6. Šamponi za suho pranje
 
Kako lakše preživjeti zimu s masnom kosom? Nabavite neki od suhih šampona u ponudi, a u tome vam može pomoći i baby puder.
 
 
7. Zaboravite na proizvode i uređaje za stiliziranje kose
 
Možda riječ zaboravite zvuči grubo no pokušajte ih što manje upotrebljavati u ovim zimskim mjesecima, jer njima samo dodatno uništavate kosu, a to je ono što vam sada najmanje treba.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.