Koliko se često maze parovi i vodi li to baš uvijek do seksa?

Foto: Bride To Be

MAŽENJE je temelj svake zdrave veze.

No, ako si mislila kako je ono gotovo uvijek uvod u seks, tu si se prevarila.
 
Istraživanje je provedeno na 500 ljudi, a njime je otkriveno kako svaki 6. put maženje dovede do seksa, što znači da se ono češće koristi kao uvod u razgovor o tome kako nam je prošao dan, a manje kao predigra za seksualnu avanturu.
 
S obzirom na ludi dnevni raspored, odnosno prezaposlenost, stres i umor, ljudi sve više žude za toplim dodirom partnera, zbog čega se osjećaju zaštićenije, što im brzo popravlja raspoloženje.
 
Istim je istraživanjem otkriveno kako se parovi maze otprilike 8 puta tjedno, a zagrljaji i poljupci traju oko 45 minuta. No i dalje, 3 od 5 ispitanika žude za češćim dodirima s partnerom.
 
Iako maženje ne dovodi uvijek do seksa, i dalje je jako važno za parove: tako su oni, koji imaju takve navike, otkrili kako su općenito zadovoljniji svojim seksualnim životom.
 
No, maženje je popularnije među pripadnicama ljepšeg spola, a manje među muškarcima, a najpopularnije mjesto za to su kauč, fotelja te krevet, a posebno je popularno maženje prilikom gledanja televizije.
 
"I muškarci i žene se nakon maženja osjećaju opušteno, zaštićeno i bliskije s partnerom. Takav čin na kraju pridonosi ukupnom zadovoljstvu odnosom te osjećaju da ovdje pripadamo", zaključak je istraživača.
 
Znate što vam je činiti večeras...
 
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.