Korisnici nisu sretni: Twitter zamijenio zvjezdicu popularnijom ikonom srca

Foto: 123 rf

MIŠLJENJA korisnika su, naravno, podijeljena.

Slavna društvena mreža Twitter, koja i nije baš zaživjela kod nas, ovih je dana odlučila promijeniti jednu od svojih temeljnih opcija, koja je na njoj prisutna od davne 2006. godine.
 
Naime, prepoznatljiva zvjezdica, kojom su korisnici označavali određene tweetove kao favorite, zamijenila je ikona srca kao lajka.
 
Iako osnivači Twittera tvrde kako je srce univerzalni simbol, koji je poznat baš svugdje u svijetu te tvrde kako on olakšava izražavanje emocija, mišljenja korisnika su podijeljena.
 
"Mijenjamo ikonu zvjezdice u srce i zvat ćemo ih lajkovima. Želimo učiniti Twitter lakšim za korištenje, a zvjezdice često znaju biti zbunjujuće, posebno novim korisnicima. Mogu vam se sviđati razne stvari, ali ne može vam baš svaka biti favorit", prenosi Pop Sugar.
 
Odluka je donesena i nakon što su ispitanici jednog istraživanja otkrili kako im se više sviđa ikona srca. Ona dolazi i na Vine, koji je u vlasništvu Twittera.
 
Korisnici su nezadovoljni utoliko, što su zvjezdicom dosad označavali važne priče, ideje i razgovore, kojima su se htjeli vratiti. Korištenje ikone srca na pričama o većim svjetskim pitanjima, čini im se malo "osjetljivo".
 
Što vi kažete?
 
 
 
 
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.