Ljubavne greške: Radiš li ih i ti?

LJUBAV nas često zaglupljuje, a čak će i najpametnija žena na svijetu raditi greške u ljubavnom ludilu. Iako želimo da sve bude savršeno u novoj vezi, ponekad upravo zbog te želje radimo stvari koje udaljavaju partnera od nas, a svaka je žena barem jednom napravila jednu od ovih grešaka.

Sve radiš sama

U vezi želimo dati partneru samo najbolje, a zbog toga često teret organiziranja izlazaka i raznih aktivnosti preuzimamo na sebe. Mnoge se žene boje prepustiti partneru neke odluke kada je veza u pitanju, a psiholozi kažu kako je to najčešće iz bojazni da će se sve raspasti bez njihovog utjecaja. Za zdravu je vezu potrebno dvoje ljudi, a ako si navikla sebe i svoga partnera da sve radiš sama, ne činiš nikome uslugu.

Nisi mu cura, nego psihijatar


Veza s depresivnim tipom koji stalno treba podršku može biti jako iscrpljujuća, a mnoge žene pokušavaju promijeniti svog partnera, iako su svjesne kako im to ne bi trebao biti posao. Jedno je podržavati svog partnera, no treba povući granicu i znati kada je dosta, a tip koji je kronični depresivac nikako nije idealan izbor za vezu.

Očekuješ da ti čita misli

Samo zato što tvoje frendice znaju što misliš prije nego što to uopće kažeš, ne znači da će i tvoj dečko znati. Mnoge djevojke očekuju da njihov dečko zna točno što im se mota po glavi, a kada shvate da to nije tako, ljute se i misle da ih ne voli. Čitanje misli nije ključan sastojak veze, a razgovorom ćeš riješiti sve probleme. Glupo je očekivati od tipa da će znati što znači svaki tvoj pogled ili povišeni ton; žene su muškarcima dovoljno komplicirane same po sebi, nemoj unositi dodatne komplikacije.


Gubiš sebe

Mnoge će djevojke u trenutku kada pronađu ljubav odbaciti sve svoje interese i hobije, te se prepustiti građenju gnijezda sa svojim tipom. Dečku će to biti zanimljivo neko vrijeme, no djevojka koja je zalijepljena za njega i nema vlastite interese vrlo će brzo postati dosadna svome tipu, te će htjeti neku novu, koja nije ovisna o svakom njegovom koraku. Čak i ako te tip ne ostavi, s vremenom ćeš mu početi zamjerati činjenicu da si zbog njega napustila svoje hobije, iako te to nikada nije tražio. Čuvanje vlastitog identiteta je ključno za rast veze, jer je sasvim neprirodno postati klon svog dečka.

Inzistiranje na intimnosti

Niti jedna veza nije ista, a svaka se razvija vlastitim intenzitetom. Tvoja se frendica možda zaručila nakon par mjeseci veze, no to ne znači da njenim koracima moraš krenuti i ti. Prirodni tijek veze jako je važan ako želiš da ona uspije, a suptilni razgovori o braku definitivno nisu dobar izbor, jer tipovi osjete djevojku koja se što prije želi udati. Potezanje pitanja o budućnosti sasvim je u redu, no pokušaj ne djelovati kao očajna stara cura kojoj je brak prioritet.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.