Met Gala 2019.: Sve što trebate znati o ovogodišnjim "modnim Oscarima"

Foto: EPA-EFE

PRVI ponedjeljak u svibnju rezerviran je za Met Galu.

Najveći modni događaj godine održava se još od 1948., a dok je ispočetka okupljao predstavnike visokog društva iz New Yorka, posljednjih nekoliko desetljeća među uzvanicima su najpoznatije face iz svijeta mode, filma, glazbe i ostalih umjetnosti.

Od 1995. godine domaćica eventa je glavna urednica američkog Voguea Anne Wintour, koja svake godine odabire nove voditelje Met Gale. Dosad su tu dužnost obnašale Beyonce, Taylor Swift, Katty Perry, Amal Clooney, Rihanna i brojni drugi celebovi, a ove je godine ta čast pripala pjevačici Lady Gagi, dizajneru Alessandru Micheleu, pjevaču Harryju Stylesu i tenisačici Sereni Williams.

Svaka Met Gala ima određenu temu, odnosno dress code kojeg se gosti trebaju pridržavati, a tema ovogodišnje je "Camp: Zapisi na modi". Kako prenosi New York Times, kao inspiracija nadolazeće Met Gale poslužio je esej Susan Sontag iz 1964. godine koji je nosio naziv Notes on Camp, pri čemu se "Camp" definira kao ljubav prema neprirodnom, kao umjetnost i pretjerivanje. 

Andrew Bolton, jedan od odgovornih za kostimografiju ovog eventa, otkrio je da ovo kao moguću tematiku istražuje posljednjih nekoliko godina. 

Ono što je uzvanicima ostavljeno na odabir je sama tema bilješki koje će nositi na svojim kreacijama. Bile to političke, rasne ili isključivo modne poruke, nije važno, važna je kreativnost i jedinstvenost. 

Zvijezde će se pred muzejem Metropolitan početi okupljati u 17 sati prema njujorškom vremenu, odnosno u 23 prema našem.

Sve stajlinge s crvenog tepiha moći ćete pogledati i na našem portalu, na kojem ćemo, kao i svake godine, temeljito popratiti događaj, a kao i uvijek dosad, možete očekivati neočekivano.

Podsjetimo, tema prošlogodišnje Met Gale bila je "Nebeska tijela: Moda i katolička mašta". Zvijezde su nas uspjele poprilično iznenaditi svojim odabirima, posebice Rihanna koja je na glavi imala papinsku kapu izrađenu od dragulja te Katy Perry koja je na leđima nosila ogromna anđeoska krila.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.