Modna avantura hrvatskog princa Harryja u Kini: Kako izgleda život vani?

Foto: Privatne fotografije

OVOG smo vam dečka predstavili prije nekoliko tjedana kao "hrvatskog princa Harryja".

Radi se o mladom manekenu Robertu Bojaniću koji je posebniji od ostalih zato što ima narančastu kosu, a kako je sam priznao, takvih modela fali, kako u Hrvatskoj, tako i u svijetu.
 
 
U vrijeme kada je nastajao intervju s njim, Robert je pakirao kofere za daleku Kinu, gdje se okušava kao model, a upravo je to razlog zašto smo ponovno popričali s njim. Simpatični maneken tako nam j detaljno i 100 posto iskreno otkrio kako se snalazi i kako izgleda život modela izvan matične zemlje.
 
 
"Sve mi je ovo jedno veliko životno iskustvo. U početku, prvih tjedan dana bilo mi je jako teško jer je ovo moje prvo veće putovanje - sve je novo, drugačije, skroz novi svijet. Kina je zaista jedna velika džungla. Ima previše ljudi, non stop je gužva, u metrou se svi guramo, jako je vruće, preko 35 Celzija, u Guangzhou nema zime... Što se tiče hrane, ona je zaista fantastična i jako ukusna, a u agenciji dobivamo svaki tjedan novac za hranu i piće. Dobijemo stvarno puno tjedno, tako da se često provodim po restoranima s ostalim modelima", započeo nam je svoje iskustvo Robert, no nije sve tako lako i divno.
 
 
"Najgore mi je bilo prvih tjedan dana. Trebalo mi je da se naviknem na to sve jer nije lako doći ovdje i raditi i živjeti s tim ljudima. Dosad sam upoznao puno dobrih modela s kojima provodim vrijeme, a oni dolaze iz Pariza, Ukrajine, Poljske, Srbije, Italije, Češke, ali najviše iz Rusije. Ovdje ima jako puno Rusa jer ih Kinezi jako vole, tako da je svaki drugi model iz Rusije."
 
 
Iako su česti slučajevi da manekenke i manekeni u drugoj zemlji žive u ne tako laskavim uvjetima, Robert je imao sreće. Možda ne živi poput princa, no kako je sam otkrio, zadovoljan je onime što je dobio. Živi s dvojicom cimera, u većem apartmanu u zgradi te svatko ima svoju sobu, što je prednost jer koliko god bili društveni, svakome od nas u danu treba samoća.
 
 
A kako dobiti posao u dalekoj Kini?
 
"Modeli prvo idu na razne castinge, a zatim dobivamo poslove. Nama koji smo novi malo je teže jer ljudi/fotografi/dizajneri još nisu čuli za nas pa moramo ići na što više castinga kako bismo došli do nekih suradnji. Ovdje je to stvarno pravi posao jer je to veliko modno tržište i modeli su jako popularni. Za ovaj narod mi smo celebrityji, svi se žele slikati s nama te nitko nema predrasude o nama. Kada sam imao svoje prvo snimanje, ugodno sam se iznenadio jer su me dočekali kao da sam superstar - tri vizažistice, dva frizera, fotograf i njegov tim... Cijelo vrijeme su mi ugađali, što god sam poželio to su mi donijeli, tako da sam se stvarno lijepo iznenadio", rekao nam je Robert.
 
 
No planova je mnogo, a ostanak u Kini nije jedan od njih. "U Guangzhou planiram ostati dva mjeseca, a nakon toga me agenti planiraju poslati u Hong Kong, na Tajland i u Japan, Tokio, tako da će ovo biti jedna velika turneja po Dalekom istoku. Kada završim s Kinom i Japanom htio bih se više posvetiti Europi. Iskreno, samo želim putovati, raditi i vidjeti nove gradove. Volio bih raditi u Parizu, Londonu i Milanu, a nakon toga Americi. Jako sam sretan što radim posao koji volim i uživam u njemu. Želim se baviti ovim poslom dokle god budem mogao. San mi se ostvario jer sam napokon došao na svjetsko tržište. S Kinom ne mislim stati, želim osvojiti svjetsko modno tržište. Ni sam ne znam gdje ću završiti, gdje će me agenti poslati, ali gdje god da odem, maksimalno ću se truditi. Ovo sve nije lagano, mi modeli često smo pod velikim pritiskom i stresom jer smo doslovno bačeni u duboko more i sada se sami snalazimo."
 
Mi Robertu želimo još puno sreće i uspjeha! 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.