Napravite sami učinkovitu masku protiv opadanja kose

Foto: Instagram 

OPADANJE kose problem je s kojim se susreću mnogi. 
 
No to ne treba odmah biti razlog za paniku. Moguće je da je samo riječ o takozvanom sezonskom opadanju kose, koje se obično javlja na proljeće i jesen, kada se kosa prirodno regenerira. Normalno je i da vam dnevno otpadne oko 100 vlasi, ali ako primjećujete da se radi o većem broju i želite to spriječiti, možete isprobati ovu učinkovitu masku iz kućne radinosti. Glavni sastojak maske je kvasac koji, osim što sprečava opadanje vlasi, potiče i brži rast kose, a maska napravljena od njega odgovarat će svim tipovima kose.
 
 
Ako se maska od kvasca upotrebljava kao preventivna mjera, nanosi se jednom tjedno u razdoblju od dva i pol mjeseca. Nakon toga slijedi pauza od tri mjeseca pa se postupak po potrebi može ponoviti, no u većini slučajeva to nije potrebno. 
 
Ako je vaš cilj obnavljanje kose i jačanje strukture vlasi, masku trebate nanositi dva puta tjedno u razdoblju od šest do osam tjedana. Postupak također možete ponoviti po potrebi, nakon pauze od tri mjeseca. 
 
A evo i kako možete napraviti svoju masku od kvasca:
 
SASTOJCI: 20 g kvasca, žlica toplog mlijeka, žličica meda ili šećera, jedan žumanjak
 
PRIPREMA: U posudicu dodajte žlicu toplog mlijeka, zatim žličicu meda ili šećera i pustite da se otopi. Dodajte kvasac, promiješajte i ostavite na toplom mjestu da fermentira, otprilike 15-20 minuta. Zatim dodajte žumanjak u smjesu i dobro promiješajte sve sastojke. Dobivenu masku nanesite na čistu, vlažnu kosu. Umotajte celofanom ili najlonskom vrećicom te ručnikom. Ostavite masku na kosi najmanje sat vremena, a zatim je isperite vodom i šamponom.
 
 
Miris maske nekima bi mogao biti neugodan, ali ne brinite jer će nestati iz kose nakon pranja. A masku uvijek možete i obogatiti, primjerice ricinusovim ili maslinovim uljem, jogurtom, aloe verom, ali osnovni sastojak - kvasac - uvijek ostaje isti.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.