Ne želite se više depilirati? Ovo je pet razloga zbog kojih je to dobra ideja

Instagram

AKO ste razmišljale da se prestanete depilirati, možda trebate znati da to ima neke neočekivane prednosti. Baš kao i s odlukom da se depilirate, hoćete li depilirati ili nećete razne dijelove tijela stvar je izbora, a svaki izbor ima svoje pozitivne i negativne strane.

U javnosti se o depiliranju tijela svako malo razvije velika rasprava. Tako je, primjerice, nedavno reperica Cardi B snimljena u crop topu koji je pokazao kako ima malo dlačica na trbuhu.

Cardi su hejteri napali zbog toga govoreći kako ih treba depilirati. To je razvilo veliku raspravu, posebno u američkim medijima, te se govorilo o hiperseksualizaciji žena koje modna i seks industrija prikazuje bez ijedne dlačice, što u stvarnom svijetu i sa stvarnim ženama nije slučaj.

Rihanna, koja uvijek daje do znanja da je nije briga za mišljenje drugih, snimila je nedavno selfie koji je otkrio da ima dlačice na nogama. Rihannu su žene širom svijeta hvalile zbog toga što je pokazala da na plažu možete otići i ako nemate savršenu depilaciju.

Činjenica je da nitko nema pravo govoriti vam koje dijelove tijela trebate depilirati jer vaše tijelo je samo vaša stvar.

Ipak, ako se odlučite pustiti dlačice da rastu, možda otkrijete neke zdravstvene prednosti pa o njima i razmislite sljedeći put kada posegnete za brijačem.

Do ovih stvari dolazi kada se prestanete depilirati:

1. Manje ste podložne infekcijama kože

Koliko god dugo se brijete, nemoguće je da vam se ponekad ne potkrade porezotina. Te porezotine, uz to što su jako iritantne i peckaju, mogu se inficirati ako ih ne tretirate kako treba. Koliko su opasne ovisi o tome na kojem je mjestu do porezotine došlo. Kako piše Cosmopolitan, posebno su opasne porezotine na genitalijama jer ste izloženi infekcijama streptokoka, stafilokoka i MRSA.

2. Otpuštate više feromona

Studija provedena 2007. godine od strane Kraljevskog društva za medicinu tvrdilo je da je glavna funkcija dlačica na tijelu otpuštanje feromona. Štoviše, dodaje Insider, jedan feromon, androstadienon, utječe na libido žena koje su mu izložene. Radi se o feromonu koji izlučuju muškarci, a na koji žene reagiraju.

3. Orgazmi mogu biti bolji

Ako vam feromoni donesu novog partnera, vrijeme je da razmislite o još jednoj prednosti koju donose dlačice na tijelu, a to su bolji orgazmi. Naime, u korijenu svake od stidnih dlačica nalaze se sitni završeci živaca koji stvaraju osjet na dodir tijekom seksa, piše Health.com. To znači da vam depiliranje stidnih dlačica zapravo može donijeti manje užitka tijekom seksa.

4. Dlačice ispod pazuha smanjuju trenje

Ako se bavite fizičkim aktivnostima i često trenirate, zasigurno se dosta znojite. Taj znoj u kombinaciji s trenjem od raznih pokreta može dovesti do neželjenih sitnih ozljeda na koži ili do osipa.

Depilacija ovakvo stanje samo pogoršava pa je najbolje pustiti dlačice da rastu i pobrinuti se da iziritirano područje držite vlažnim.

5. Temperatura vašeg tijela bit će normalnija

Ako ste primijetili da su vam dlačice opuštene kada je toplo, a naježe se kada je hladno, svjedočili ste kompleksnom biološkom procesu, javlja BBC. Pozicija dlačica je njihov način na koji vas hlade ili griju. To znači da nije samo zima vrijeme kada trebate zaboraviti na brijač.

Naravno, samo ako vi tako želite.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.