Nekada su im se rugali zbog izgleda, a danas su one uspješne manekenke

Foto: Instagram

SVE ono što ne spada pod klasičnu ljepotu nije lijepo?

Stereotip je to protiv kojeg se borimo godinama, jer je svaka žena lijepa i jedinstvena na svoj način. A kada je u pitanju ljepota, svijet oko nas može biti itekako okrutan.
 
Ove djevojke to su osjetile na vlastitoj koži, no na kraju, istom su pokazale da je itekako pogriješio. Iako ne spadaju u okvire klasične ljepote, svaka od njih uspjela je u modnom svijetu zbog svojih posebnosti te osvojila srca publike diljem svijeta. Donosimo vam kratke priče o njima.
 
Lindsey Wixon
 
S 15 godina snimila je kampanju za Pradu, a 7 godina kasnije, snimila ih je i za još neke velikane modnoga svijeta, kao što su Versace, Chanel i Miu Miu.

 
Molly Blair
 
19-godišnja Amerikanka, trpjela je uvrede okoline, koja ju je često nazivala štakorom ili izvanzemaljcem, a onda je sve ušutkala noseći revije Chanela i Prade te snimajući editorijale za talijanski Vogue.
 
 
Liza Ostanina

Ruskinja Liza izgleda kao prava mala štreberica, no upravo se to svidjelo brandovima poput Diora i Guccija, čije revije danas nosi.

 
 Issa Lish
 
Givenchy, Balmain, Celine, Prada... Svim ovim brandovima zajednička je potražnja za ovom meksičko-japanskom manekenkom, koju je agent otkrio sa svega 14 godina.
 
 
Laura O'Grady
 
19-godišnja Irkinja ima klempave uši, čudan nos i oči u dvije različite boje, no ni to ju nije spriječilo da postane jedan od najtraženijih modela svijeta.
 
 
Adwoa Aboah
 
Adwoa živi u Velikoj Britaniji, no rodom je iz daleke Gane. Osim kratke plave kose, Adwoa ima gotovo cijelo lice prekriveno pjegicama, a ta njezina posebnost, priskrbila joj je nekoliko revija na Tjednu mode u Londonu te razne kampanje, poput one za Topshop.
 

Winnie Harlow

Pravim imenom Chantelle Brown-Young, otkrivena je u reality showu "America's Next Top Model", a u uspješnoj manekenskoj karijeri nije ju spriječio ni poremećaj u pigmentaciji kože, zbog kojeg je njezino tijelo i lice prekriveno svijetlim mrljama. Tako su ju zlobnici nekada nazivali kravom, a Winnie im je vratila velikim osmijehom i podebljim bankovnim računom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.