Netko u teretani, netko u wellnessu: Kako poznate Hrvatice slave Dan žena

Foto: Instagram

MEĐUNARODNI dan žena danas se slavi i na društvenim mrežama. 

A svoje čestitke i motivacijske poruke nisu propustile objaviti ni poznate Hrvatice, a neke su na popratnim fotkama pokazale i kako provode ovaj dan. Tko ni danas nije propustio trening, a koga su muški kolege s posla "potjerali" u wellness, otkrijte u nastavku gdje smo izdvojili najupečatljivije objave povodom Dana žena:

"Svim mojim divnim hrabrim jedinstvenim prekrasnim ženama Sretan Dan žena!" napisala je Nina ispod fotke na kojoj pozira u crnom baloneru i usput najavila svoj večerašnji koncert.

I Severina je u svoju čestitku ubacila reklamu za svoj novi album uz vizuale iz spotova koje je zasad izbacila.

"Uživajte uz pjesme i sretan vam Dan žena, žene moje", napisala je na kraju objave.

Radijske voditeljice i kolegice Tatjana Jurić i Doris Pinčić Rogoznica pohvalile su se kako su ih muški kolege s posla za Dan žena "natjerali" da cijeli dan provedu u wellnessu i, vjerujemo, izazvale zavist mnogih svojih sljedbenica na Instagramu.

Vrijedna Bojana Gregorić Vejzović opisala je svoj ispunjeni dan uz simbolični hešteg "mi sve stignemo mi smo žene" i video na kojem vježbe u teretani. Ispod pročitajte što je napisala.

"Danas sam se probudila u 6-30. Nakon doručka otpratila sam klince u školu sa psom. Kad sam se vratila doma na brzinu sam usisala stan i oprala kupaonicu da stignem u 10h na trening. To je moja psihoterapija,a i nema slađe od kave s curama. Sad idem pripremiti ručak; pohance ću napraviti, pomfrit i salatu, klinci to obožavaju, a osim toga da stignem popodne na vrijeme na probu. Sretnica sam jer moja ljubav Ennes Vejzović preuzima uvijek pola obaveza ali danas cijeli dan snima tako da nakon probe moram s malom na solfeggio...e a navečer nemam predstavu! Odmaram!!! Ipak je dan žena", raspisala se Bojana.

"Žene moje drage, želim vam svima sretan naš dan! I to ne samo ovima s fotki..! Volite sebe na prvom mjestu pa ćete onda lako i sve ostale! Cijenite sebe, budite ponosne na svoje uspjehe, ali i padove. Ne dajte na sebe i kako god da život udari, glavu gore i osmijeh na lice! Volim vas do neba i nazad!" napisala je glumica Katarina Baban uz kolaž fotki na kojima pozira s prijateljicama.

"Sretan nam Dan žena! I da nas slave svaki dan, jer smo jači, hrabriji i sposobniji spol!" napisala je Marijana Batinić uz fotku na kojoj pozira s tamburašima koji su joj, pretpostavljamo, poklonili i ovaj buket koji drži u ruci.

" Žena Ženu čuva, podržava, pridržava, štiti, gura, motivira, poštuje... nastaju prekrasne stvari, prekrasni odnosi, i uzvišeni osjećaji. Ovo su jedne od tih žena," napisala je Iva Radić pored fotke na kojoj uživa na ručku u ženskom društvu.

Ecija Ivušić je bila izrazito rječita u svojoj poruci, a objavila ju uz popratni selfie. 

"Od ranog jutra čitam poruke za Dan žena. 'Budi jaka kao žena', 'Budućnost je na ženama' itd. Sad će me neki popljuvat, ali mislim da su žene zadnjih desetljeća na sebe preuzele mnoge uloge i zadaće koje nisu nimalo lagane i 'ženske', već teške i baš muške. Od samog pozicioniranja u poslovnom svijetu, preuzimanja funkcija i poslova koje su prije bile rezervirane isključivo za muškarce do kreiranja nekih novih, pretežno 'ženskih' zanimanja koja u današnjem svijetu imaju veliki utjecaj, kao što im i samo ime govori- pod tim mislim na današnje digitalne influencerice. Da se razumijemo, svaka čast ženama koje to sve mogu i hendlaju, kao i još sto stvari- uključujući brigu o kući, obitelji i podizanju djece. Ali da se mene pita- ja bih to sve lijepo vratila jedno bar 20 godina unatrag... I mislim da bi svijet bio lakši i ženama i muškarcima. Slažem se da se žena treba ostvariti da bi bila sretna i ispunjena, uostalom kao i bilo koja druga osoba na svijetu, neovisno o spolu ili doživljavanju vlastite spolnosti. Svaka osoba želi biti poštovana i prihvaćena. Ali ono osnovno što žena treba je biti voljena. I oprostite mi što generaliziram, ali muškarci danas ne znaju voljeti jake žene. I to nije njihova krivica. Jednostavno biološka evolucija im to ne dozvoljava. Također i ako nađemo nekog dovoljno jakog da nas iskreno voli, teško da ćemo uz sve životne zadaće koje smo si same zadale u ovom svijetu, imati vremena i volje iskreno voljeti i brinuti se za sebe.  Zato drage žene- slažem se, nemamo druge nego međusobno se podržavati i bodriti, ili u najmanju ruku bar jedna drugoj ne moramo biti vuk. Ali također drage žene- malo olabavite- čisto radi sebe.  A dragi muškarci- pazite nas. Budite nježni, budite fer. Jer koliko god je žena jaka ili želi da vi tako mislite, ona je ipak samo žena. A žena kad voli- to radi nesebično, bezuvjetno, jače nego itko. Ali na isti način i pati- nesebično, bezuvjetno, jače nego itko. Ali u sebi.  Sretan vam svima naš dan. Pazimo jedni na druge. Ne muški, niti ženski. Onako ljudski. I biti će dovoljno", napisala je Ecija.

Indira Levak je, pak, sve sročila u jedan inspirativni citat koji je objavila u obliku slike i uz nju samo napisala: "Sretan vam Dan žena"

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.