Nikada više nemojte ovo učiniti s kosom kad se probudite

Foto: Instagram

POGAĐATE, i vi radite ovu pogrešku.

Sjetite se bilo kojeg radnog dana u tjednu i svog jutra. Prvo, teško vam se potruditi, zatim i ustati, a kamo li još srediti se u kratkom vremenu kako biste stigle na posao ili krenule u obavljanje bilo kakvih obaveza.
 
A što je tek s kosom kada je vidite u izdanju neposredno nakon buđenja? Upravo zato, češljanje kose prilično je uobičajeno u ranim jutarnjim satima.
 
Međutim, prema nekim beauty stručnjacima, ovu aktivnost najbolje je izbjegavati u prvim satima dana. Potvrdio je to i poznati celebrity frizer George Northwood koji se, među ostalim, brine za kosu manekenke Rosie Huntington-Whiteley te britanske "it" djevojke Alexe Chung koji je otišao i korak dalje te tvrdi kako ranojutarnje češljanje zapravo može upropastiti vaš izgled.
 
"Kao prvo, češljanje kose ujutro dovodi do toga da ona postaje neuredna i nakovrčana, a kao drugo, uvijek postoji mogućnost da je oštetite. Umjesto četke, koristite prste, jer ćete moći osjetiti zapetljane dijelove", otkriva George.
 
Osim toga, on preporučuje spavanje s kosom u laganoj punđi koju ćete dobro pričvrstiti ukosnicama kako bi se ona držala na mjestu. Ujutro, kada se probudite, raspustite punđu, stavite malo ulja u kosu i prođite je prstima.
 
A ako baš ne možete zamisliti jutro bez četke, onda se pobrinite da njome prijeđete površinu cijele kose samo jednom.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.